מרק שעועית שחורה

33 תגובות לפוסט

  1. מירי הגיב:

    0.5 קג שעועית – המשקל לפני או אחרי ההשריה במים?

    • אורי הגיב:

      היי מירי, לפני ההשריה.

      • שירי הגיב:

        היי אורי
        שקלתי לאחר השרייה. אני צריכה להתנהג אחרת מבחינת כמויות ?
        ומה יקרה אם אוותר על הפלפלים… אני רגישת סילונים שפוט..
        ושאלה אחרונה. אפשר נגיד פחות מים בשביל לקלב יותר מרקם של תבשיל ?
        ואם פחות מים אז פחות תבלינים ?

        • אורי הגיב:

          היי שירי, נראה לי שהשינויים לא יהיו אדירים. המרק מתקבל די סמיך כי טוחנים אותו, אבל אפשר כמובן להפחית מהנוזלים ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת מים אחכ.
          אפשר לוותר על הפלפלים אבל זה כמובן ישפיע על הטעם, הייתי מוסיפה יותר בצל ואולי ירק נוסף (גזר?) כדי להעשיר.

  2. מיכל רוזן הגיב:

    טעים!!! תודה רבה. 😀

  3. איתן הגיב:

    היי אורי, האם אפשר להחליף את השעועית השחורה באדומה?

    • אורי הגיב:

      היי איתן, אני מניחה שאפשר לבשל באותה טכניקה עם שעועית אדומה, כמובן שיתקבל מרק שונה 🙂

  4. יובל הגיב:

    טעים מאד, תודה!
    הולך טוב גם עם עדשים ירוקות במקום שעועית (למי ששכח להשרות את השעועית… :wink:)

  5. יפעת הגיב:

    הכנתי ויצא נפלא ! לא חשבתי ששעועית שחורה יכולה להיות כל כך אטרקטיבית 🙂

  6. דניאל הגיב:

    מתי מוסיפים את הכוס שמן זית?

  7. נעמה הגיב:

    ילך גם עם פחות שמן זית? נגיד רבע כוס?

  8. שוש הגיב:

    יצא מעולה. אבל-
    לטעמי, שתי כפות מלח זה מוגזם מאד.
    שמתי כף ועדיין קצת מלוח.

  9. שרון הגיב:

    אפשר לוותר על הסוכר??

  10. חן הגיב:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מרק תפל ומבאס. איך אפשר לשפר את הטעם ולהציל את שעות העבודה שהושקעו במרק? 🙁

    • אורי הגיב:

      היי חן, מצטערת לשמוע, זה מרק שהכנתי בהצלחה רבה כמה פעמים.. ומוגש שנים אצל אורנה ואלה. יכול להיות שזה עניין של מינון תבלינים. עוד אפשרות זה להניח לו להתבשל יותר זמן ולהצטמצם, אולי יצא מעט דליל מדי.

  11. שר הגיב:

    היי לכמה זמן המרק נשאר? תודה

  12. תמר הגיב:

    האם הפלפלים האדומים זה מבות? ובנוסף עוד פלפל אדום חריף?
    מכינה עכשיו רסה משלי, אבל בעתיד אשמח ללכת עם המתכון המלא 🙂

  13. סופי הגיב:

    היי אורי,
    לאחר טחינה הירקות למחית,כתבת שצריך להוסיף את המחית לשעועית הרכה. האם הכוונה היא להוסיף לשעועית עם המים בהם היא בושלה, או שצריך קודם לסנן את השעועית?
    הוספתי לשעועית עם המים,והמרק נראה כרגע בצבע מאוד כתום.. 😯

    • אורי הגיב:

      מוסיפים למים וממשיכים לבשל יחד, לא יודעת איך יצא כתום 🙂

      • ג'ולי הגיב:

        גם לי יצאה תוצאה בדיוק כמו סופי וחן. המרק יצא דליל וכתום-חום. האם הכמות מים לא גדולה מדי? אני מנסה להציל את המרק ולצמצם אותו. אבל הוא אחרי כמה שעות על האש, עדיין רחוק מהצבע השחור מבריק.

        • אורי הגיב:

          מוזר, אני הכנתי אותו כמה פעמים ויצא מצויין. מה קרה בסוף? בטח שלא צריך לצמצם כמה שעות..

  14. איציק מ הגיב:

    שלום,
    לגבי הטיגון, האם לטגן עם כל כוס השמן?

    תודה רבה

    • איציק מ הגיב:

      ראיתי את התשובה באחת התגובות

      תודה רבה
      לעבודה

      • איציק מ הגיב:

        שבוע טוב

        הכנתי לפי המתכון אחד לאחד!!
        השמן השתלט על התבשיל!!!!!!
        כל כף שאכלתי הורדש השמן בטרוף.
        חבל…..

        • אורי הגיב:

          היי איציק, מצטערת לשמוע.. הכנתי את המרק מספר פעמים ולא הרגשתי שום בעיה. מעניין למה זה קרה.

  15. אפרת הגיב:

    השקעתי המון אנרגיה ויצא לא אכיל… דליל, חום כתום עכור

    • אורי שביט הגיב:

      היי אפרת, ממש מצטערת לשמוע, יש לי ניסיון טוב עם המתכון הזה.. הוא נבדק לא מעט פעמים, יכול להיות שכמות המים היתה גדולה מדי?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות