מרק עגבניות איטלקי קר
דיוויד פרנקל, פרונטו
בארוחה ב"פרונטו" המרק הזה הוגש ב"שוט" – כוסית קטנה וצוננת של מרק עגבניות עז טעמים, עליו הונחו פרחים זעירים וטריים של כרובית וברוקולי, שהוסיפו לו נגיסות משגעת.
חומרים ל-4 מנות ראשונות
4 עגבניות, חתוכות גס
1 מלפפון, חתוך גס
1/2 פלפל אדום, חתוך גס
1/4 פלפל חריף
1 כוס מיץ עגבניות מוכן (100% מיץ עגבניות, רצוי אורגני)
2 פרוסות לחם ללא הקרום, ספוגות במים וסחוטות
1/4 בצל סגול
2 שיני שום
2 כפיות שטוחות סוכר
3 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס טרי
מעט רוטב טבסקו
מעט חומץ שרי (חרז) או חומץ בן יין אדום
3 כפות שמן זית משובח
+ במעבד מזון טוחנים את כל החומרים מלבד שמן הזית, עד שמתקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מוסיפים את שמן הזית, מערבבים מעט (לא טוחנים) ומגישים.
תגיות: מרק טבעוני, פרונטו, אורי שביט, מרק צמחוני, דיוויד פרנקל, גספאצ'ו, קיץ, מרק קר, עגבניות
היי אורי נראה מתכון שווה . אם אני רוצה להכין כמות גדולה יותר נגיד לעשרה אנשים. כמה אני צריכה להגדיל בכמות מכל דבר?
היי, שמחה שאהבת! הייתי מכפילה פי 2.5 או 3, זכרי שזו בכל מקרה מנת פתיחה 🙂