טראפלס שוקולד טבעוניים זריזים
300 גרם שוקולד מריר איכותי, רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
כ-1/2 כוס "חלב" (אצלי בדרך אורז-שקדים) או כ-1 כוס קרם קוקוס
תוספות: עלי נענע קצוצים, עלי בזיליקום קצוצים, צ'ילי גרוס (מעט!), מלח גס (כנ"ל), גרגירי וניל או מעט תמצית וניל, ליקר לפי הטעם (1-2 כפות), גרידת תפוז ומיץ תפוזים ועוד כיד הדימיון.
למילוי (לא חובה): אגוזי לוז, חצאי שקדים, כדורוני מרציפן, דודבן משומר, פטל וכדומה.
לציפוי: קקאו איכותי, שבבי קוקוס, פיסטוקים גרוסים דק.
+ מניחים את שברי השוקולד בקערה חסינת חום.
+ מחממים את ה"חלב" בסיר קטן עד לרתיחה קלה – אם רוצים להוסיף "טעמים" זה הרגע – אפשר לסנן אם לא רוצים שהם יישארו בתוך השוקולד.
+ מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד שבקערה. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק וסמיך. כדאי להוסיף את החלב בהדרגה – ישנם הבדלים בין סוגי השוקולד וסוגי החלב ולא כדאי שיווצר קרם דליל מדי. אם השוקולד לא נמס לחלוטין, אפשר להניח את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ולטרוף עד שהכל נמס ואחיד.
+ מכסים את הקערה בניילון נצמד (חשוב למניעת ספיחת ריחות מהמקרר, לשוקולד יש נטיה כזאת) ומכניסים למקרר למשך שעה-שעתיים לפחות, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
+ מוציאים את הקערה מהמקרר ומחלצים בעזרת כפית כמות קטנה מהקרם המוקשה. מגלגלים לצורת כדור ומגלגלים באבקת קקאו (או כל רעיון אחר) לציפוי. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתרת התערובת ומכניסים חזרה למקרר להתגבשות ל-15 דקות נוספות או יותר.
תגיות: אורי שביט, שוקולד טבעוני, טראפלס טבעוניים, מתכון טראפלס, מתכון לטראפלס, מתכון כדורי שוקולד, שוקולד
קטגוריות: מתוק
הי אורי,
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן 🙂