ממתק תמרים בציפוי שוקולד

אפריל 1, 2013 מאת:

רונית לב

וריאציה מקסימה על הממתק המסורתי של תמר שבתוכו מוטמן אגוז מלך.

חומרים ל-10 ממתקים

10 תמרים גדולים, רכים ומגולענים
10-20 אגוזי פקאן קלופים (אפשר להחליף באגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו – מה שאוהבים)
50 גרם (כ-3 כפות) חמאת קקאו איכותית (רצוי אורגנית)
1/2 2 כפות אבקת קקאו (רצוי בהירה ואורגנית)
1/2 כוס פיסטוקים קלויים או טבעיים, טחונים גס

+ ממלאים כל תמר באגוז אחד או שניים, סוגרים ומחזירים לצורה המקורית של הפרי.
+ ממיסים את חמאת הקקאו בקערה מעל מים חמים (בן מארי). מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
+ טובלים תמר ממולא בתערובת השוקולד, עד שהוא עטוף מכל הכיוונים ומניחים על גבי נייר אפייה, להגרת שאריות.
+ אחרי כמה שניות, לפני שהשוקולד מתמצק ומתקשה, טובלים את אחד מקצוות התמר בפיסטוקים הטחונים, ומניחים להתגבשות. ממשיכים כך עם יתר התמרים ומגישים.

המליחות של הפיסטוק, המתיקות של התמר, הקראנצ'יות של האגוז ו.. שוקולד!

המליחות של הפיסטוק, המתיקות של התמר, הקראנצ'יות של האגוז ו.. שוקולד!

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

3 תגובות לפוסט

  1. חן הגיב:

    תודה רבה על המתכון,
    יוצא טוב, אבל חסרה קצת מתיקות לדעתי. את חושבת שניתן להוסיף כף סירופ אגבה או סילאן?

  2. כרמית הגיב:

    יצא מדהים…את התמר עם הפקאן עטפתי בשוקולד שהכנתי עיסת קקאו חמאת קקאו וסירופ אגבה וכמובן עם הפיסטוק הטחון אליפות הקינוח האהוב עלי ביותר תודה על המתכון

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות