טראפלס שוקולד ושערות חלבה
עופר גז
המתכון עצמו פשוט, אז עיקר ההשקעה שלכם תהיה בלהשיג שוקולד מריר עם המון אחוזי קקאו (ושיהיה גם פרווה, ברור). המרירות של השוקולד חיונית כדי לאזן את המתיקות הגבוהה של החלבה, שאפילו 100% מוצקי קקאו לא יפחידו אותה. אם רוצים מוצאים סוכריות מתפוצצות (לא חושבת שהסגנון האנגלי מהתמונה נמכר בארץ) שעופר מחבב במיוחד בתור ציפוי (רק לא לשים יותר מדי, אנחנו לא רוצים טראפלס זיקוקי דינור). את הפירות היבשים אפשר להחליף בטריים בלי שלב השרייה (איך נשמעים לכם ענבים אדומים קצוצים?). ואם נשאר משהו ואחסנתם בכלי סגור במקרר, זכרו להוציא את הטראפלס משם שעה לפני ההגשה.
חומרים ל 20-25 כדורי שוקולד
200 גרם שערות חלבה
200 גרם שוקולד איכותי ומריר ככל הניתן
3 כפות חמוציות מיובשות או פטל מיובש קצוץ (לא ממותק)
1/4 כפות ליקר להשריה (פורט, ברנדי, סיידר, יין אדום מתוק וכד')
+ ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים רותחים (ביין מארי) או במיקרוגל (בפולסים קצרים של 20 שניות, בזהירות שלא ייחרך).
+ מוסיפים לשוקולד את הפירות המושרים ומקפלים פנימה את שערות החלבה בעדינות, על מנת שלא לפגוע באווריריות שלהן.
+ יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בעזרת 2 כפיות ומגלגלים. מצפים בסוכריות מתפוצצות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך שעתיים. מוציאים מהמקרר שעה לפני ההגשה.
תגיות: שוקולד מריר, לונדון, חמוציות, אורי שביט, פטל, שוקולד טבעוני, ממתקים טבעוניים, מתוקים טבעוניים, עופר גז, חלבה, כדורי שוקולד, טראפלס, טראפלס טבעוניים
קטגוריות: מתוק
אורי הי,
קודם כל חשוב לי לומר שאת הופכת את כל החוויה הזו למהנה וכיפית! אני לא טבעונית לגמרי, חבר שלי כן, ומאז הבלוג שלך אני כבר לא שוברת את הראש לקראת בישולי הסופש… אז תודה:)
לגבי הטרפלס. אם הבנתי נכון, הם עשויים רק משוקולד וחלבה, נכון? אין במתכון רכיב שמחליף את החמאה כמו קרם קוקוס? לא צריך?
בנוסף, האם צריך להכניס את התערובת למקרר לפני שיוצרים את הכדורים?
תודה
נורית
היי נורית, תודה רבה על המילים החמות!
לגבי הטראפלס – אלה החומרים ואין צורך בקירור, אמנם לא הכנתי אבל נשמע לי שהתערובת מספיק סמיכה בשביל להכין אותם ללא קירור ולקרר להתגבשות.
האם ניתן להכין מחלבה במקום שערות חלבה?
איפה משיגים סוכריות מתפוצצות?
באמת הן קצת נעלמו מהנוף ויש ספק לגבי הטבעוניות שלהן, צריך לקרוא את האותיות הקטנות. בטח יש בקיוסקים ובמכולות פה ושם.
רעיון נפלא! אבל – וזו הערה לכל מי ששם פוסט של מתכון: לא מקובל לפרסם מתכון מבלי שבדקתם אותו אישית. במיוחד מתכון מחו"ל שהמרכיבים (של השוקולד) שונים וכו. ונדרשות התאמות.
זה א-ב של אתיקה בתחום הזה.
אם אני רוצה לשלוח בדואר אני יכולה? זה יחזיק?
קשה לי להאמין.. זה דורש קירור.