פולנטה טבעונית עם שומר צלוי, שום ועגבניות
שיטת חילוץ העסיס מהגרגירים זהה לזו שהשתמשתי בה להכנת שקשוקה תירס – ברגע שתופסים את הטכניקה, זה קל ומהיר ושווה כל טיפה של הקרם הצהבהב המופלא. אם לא רוצים להשתמש בשמנת, אפשר להוסיף קצת מתחליף החלב שאתם אוהבים או פשוט מעט מים, כדי לדלל את העיסה מעט.
חומרים ל 2-3 מנות
לפולנטה:
5-6 קלחי תירס טריים, רצוי בקליפתם
1 קופסא (200 מ"ל) "שמנת" סויה לבישול
1 כף שמן קוקוס (אם אין אפשר להשתמש רק בשמן זית)
1 כף שמן זית
לשומר הצלוי:
3 פקעות שומר צעיר, חתוכות לאורך לרבעים
חופן עגבניות שרי תמר, חתוכות לאורך לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות (אם מוצאים שום ירוק, מתפרעים עם הראש והגבעול)
עלים מ 4-5 גבעולי טימין
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות יין לבן יבש
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה: חופן פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים דק
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את רבעי השומר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ויין לבן ומתבלים בנדיבות במלח ים ובפלפל שחור. מפזרים מעל וסביב השומר את העגבניות ופרוסות השום וצולים 25-30 דקות, עד שהירקות מתרככים ונצרבים מעט.
+ מחלצים את התוכן מגרגירים התירס: בעזרת סכין חדה חורצים לאורך את קלחי התירס, תוך כדי פציעת הגרגירים. בעזרת גב הסכין לוחצים את הקלח לאורכו ומחלצים את התוכן מהגרגירים (לא נורא אם פה ושם משתרבבות פנימה גם הקליפות).
+ מחממים במחבת שמן זית ושמן קוקוס. מוסיפים את עסיס התירס ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. מוסיפים את ה"שמנת" (או ה"חלב" או מעט מים), מערבבים וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהפולנטה בצלחות הגשה. על הפולנטה מניחים מרבעי השומר הצלויים, שום ועגבניות. מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום טרי ומגישים מיד.
תגיות: פירה, אורי שביט, ממליגה, תירס, מתכון לפולנטה, פולנטה טבעונית, ממליגה טבעונית
קטגוריות: ירקות
מנה נפלאה
במקום שומר שלא היה לי שמתי חצאי בטטות לאורכם. לא נשאר פירור באותו יום שבישלתי את המנה.
תודה ובתאבון