קדרת ירקות אדומה

מאי 13, 2012 מאת:

טוב, לא באמת אדומה ולא באמת מתכון, אלא שדרוג של מתכונים אחרים שהכנתי בזמן האחרון, בתיבול הכי בסיסי שעושה כבוד לטעם של הירקות. יש כאן שני טוויסטים שאני אוהבת – פלחי סלק נהדרים, שאמנם קצת מכתימים את הירקות הלבנים, אבל טעימים מאין כמותם ומעניקים לכל הסיר טעם מתקתק נפלא; וצנוניות – כן, מה ששמעתם – שפיזרתי בסיר בשלמותן. אם זה הצליח כל כך עם קולרבי, למה שצנונית לא תשנה את פניה אחרי צלייה? הן יצאו רכות, כיפיות ומעט מרירות. הצבע המקסים שלהן דוהה מאד, אגב.

[showad]

חומרים ל 4-6 סועדים

3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 סלקים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 קולרבי, קלופים וחתוכים לפלחים
1 לפת, קלופה וחתוכה לפלחים
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
6 צנוניות שלמות ושטופות
1 בצל סגול, חתוך לרבעים
4-5 שיני שום שלמות
2 ענפי רוזמרין
מלח גס אטלנטי
שמן זית

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את כל הירקות בסיר חסין חום בעל מכסה. יוצקים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח גס. מערבבים בעזרת הידיים, כך שכל הירקות ייעטפו בשמן. מניחים מעל את ענפי הרוזמרין ומכסים.
+ מכניסים לתנור וצולים במשך כשעה וחצי, עד שהירקות מתרככים לחלוטין. ניתן לערבב במהלך הצלייה ולוודא שתחתית הסיר לא נחרכת. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים או יין לבן (אני לא הזדקקתי, נהפוך הוא, הצטברו נוזלים בתחתית הסיר). למראה חתיכי ושחום יותר כדאי להסיר את המכסה כ-20 דקות לפני תום הצלייה.

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות לפוסט

  1. לילי הגיב:

    זו רק אני, או שלפת וקולרבי כמעט זהים בטעמם?

    • אורי הגיב:

      יש ביניהם דמיון, אבל לא הייתי אומרת זהות.. גם המרקם של הקולרבי אחרי האפייה יותר רך ונימוח משל לפת. אבל כן, ראש סלרי, לפת, קולרבי באפייה – יהיו דומים.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games