ביקורת מסעדות: מובינג קפה
אמנם עדיין אין כאן תפריט טבעוני מלא ויש מקום לשיפור גם בגזרת הניסוח, אבל הכל נסלח אחרי ביס אחד מקציצות הטופו המעולות של בית הקפה הכיפי הזה
12 שנה במונחים של בית קפה תל אביבי כבר נחשבות לותק של ממש, ובמקרה של "מובינג", בית הקפה בפינת הרחובות דיזנגוף וירמיהו בצפון תל אביב, אפשר כבר לקרוא לו מוסד. המקום הוא בית שני ללא מעט תל אביביים חדשים וותיקים, שפקדו אותו עוד מהימים בהם עיקר תיפקודו היה כספריית DVD שוקקת. את מדפי הספריה ההיא אפשר עדיין למצוא בקומת הגלריה (שם גם מסתופפים המעשנים) ובינתיים גם להתפעל מהפוסטרים שעוטפים את הקירות ולהציץ בספרים שמונחים בספריית ההשאלה הקטנה והחופשית שבקומת הכניסה. חזרנו ונעטפנו בתרבות התל אביבית המקסימה והשכונתית הזאת לרגל השקת תפריט הקיץ החדש, שהובטחו לנו בו כמה מנות טבעוניות מסומנות ומעניינות.
נתחיל עם המסומנות – אז כן, יש סימון מתאים שמופיע בתפריט לצד כמה מהמנות, אבל מצד שני חלקן מגיעות עם המלצת הבית להוסיף להן מרכיבים לא טבעוניים בעליל, מה שקצת צרם לי ברשתית. אני מקווה שבגרסאות הבאות של התפריט יוותרו על המלצה ישירה כזאת ויסתפקו ב"אופציה". נכון, זה בסך הכל עניין של ניסוח, אבל דברים קטנים מהסוג הזה גורמים לתחושה שלי כאורחת במקום להיות הרבה יותר נעימה ולמנות הטבעוניות להישמע יותר אטרקטיביות ולא "חסרות".
כך או כך – הרי לא באנו לאכול את התפריט אלא את המנות עצמן, ולמרבה האושר הן הצליחו להשכיח מאיתנו במהרה את התקרית הניסוחית. ההיצע לא אדיר – 3 נשנושים, 2 עיקריות וסלט קטניות אחד. לא המון במונחים האופייניים למסעדות ידידותיות של ימינו, אבל בהחלט מספק כשרוצים למצוא משהו טעים לאכול, בדגש על טעים. כי המנות ב"מובינג" באמת מאד טעימות וכשמוסיפים לזה את המחיר המשתלם, במיוחד אם הגעתם בזמן הגשת העסקיות (58 ש"ח לעיקרית + סלט), כדאי מאד לסמן אותו על המפה הקולינארית שלכם. אני שמתי עין מיד על קציצות הטופו – מנה יפה של קציצות רכות ומתובלות היטב ברוטב אדום ושקדים פרוסים, שמוגשות לצד ירקות מאודים שהוקפצו מעט בשמן זית ולימון. מנה ביתית טובה ומדוייקת, שהייתי מוכנה לאכול לצהריים כל יום. אחרי בדיקה התברר שהקציצות האלה הוגשו במקום תמיד אך בגרסה צמחונית, ועתה שקדו על הסבת המתכון כך שיתאים גם לטבעונים – הרווח כולו שלנו. בעסקית התלווה למנה סלט ירוק וסופר-טרי (מה יהיה עם כל המקומות שמרשים לעצמם להגיש עלים רקובים או שחומים בתוך הסלט?) עם תערובת פיצוחים כיפית, ש-א' שישב מולי לא הפסיק לנבור בו אחרי שעשה את הטעות והזמין סתם סלט ירקות פשוט. חוץ מהסלט הוא אכל קארי טופו – וריאיציה טבעונית של מנת הקארי הקבועה בתפריט, שהיתה טעימה עם כי עדינת טעמים, לידיעת אוהבי החריף.
למרות שהמקום מתפקד גם כמאפיה וכל המאפים והקינוחים המוגשים בו מוכנים במקום, לא יכולנו למרבה הצער לחתום את הארוחה במשהו מתוק שכל כך התבקש, אם כי הובטח לנו שרוב הזמן קיים לפחות קינוח טבעוני אחד, שהבטחנו לבדוק בהזדמנות מקרוב. בינתיים שמנו לב שעל לוח המיוחדים מככבת שקשוקה טבעונית, כך שגם מענה לארוחת בוקר כבר אפשר למצוא במקום, בתקווה שכל השינויים והתזוזות הללו יוטמעו במהרה לתוך התפריט הקבוע והמוצלח.
אז מה היה לנו? בית קפה ותיק ושכונתי, עם שירות קשוב ואווירה תל אביבית כיפית.
נגישות לטבעונות מנות מסומנות בתפריט ועל הלוח, צריך רק לוותר על ההמלצות להוספת רכיבים מן החי ולהרחיב את ההיצע במהרה.
הסבר פניך לטבעוני מלצרים בקיאים, שירות נעים ומשתלם – אין כמו מלצר שמציע לכם לחסוך כסף וממליץ על העסקית.
תגיות: אורי שביט, מסעדות טבעוניות, מסעדות ידידותיות לטבעונים, מובינג
קטגוריות: פוסט נבחר, ביקורת מסעדות: אורי שביט ממליצה
האוכל שם לא רע בכלל, אבל השירות מהגרועים שחוויתי אי פעם.
גם הניקיון במקום לא משהו.
מבחינתי, ניקיון ושירות הם שני פרמטרים שלא נופלים בחשיבותם מהאוכל.