לביבות תפוחי עץ ופיסטוק אפויות עם קרם תפוחים ושקדים
מורן יטבת-רודניק ואורי שביט
הלביבות האלה יותר מוצלחות באפייה מאשר בטיגון (הידד) מה שלא מונע מהן להיות מפנקות במיוחד. הקרם המתוק-חמוץ שמתלווה אליהן, מאזן את המתיקות ומצנן את החמימות לשמחת חנוכה אחת גדולה. לא יודעת למה, נדמה לי שגם בראש השנה הן תהיינה להיט.
חומרים לכ-15 לביבות קטנות (או 8 גדולות)
2 תפוחי גראנד סמית (190 גרם) מגורדים על קליפתם בפומפייה גסה
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כוס ועוד 1 כף (35 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפות (15 גרם) שיבולת שועל
1/4 כוס (30 גרם) פיסטוקים קצוצים גס
2 כפות (40 גרם) סילאן
1 כף (20 גרם) מחית תפוחים ללא תוספת סוכר
2 כפות (25 גרם) חלב אורז
1 כף שמן קוקוס
תרסיס שמן
להגשה: אבקת סוכר
לקרם:
6 תפוחי עץ קטנים (רצוי אורגניים "של פעם", אני השתמשתי בפינק ליידי קטנים)
3-4 כפות אבקת שקדים
2 כפות שטוחות שמן קוקוס (העדין, זה שאין לו ריח קוקוסי)
1-2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
מעט קליפת לימון מגורדת
1/4 כפית הל טחון
מי ברז
+ מכינים רסק תפוחים עבור הקרם: קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות. מעבירים לסיר, מוסיפים כף שטוחה של שמן קוקוס ומניחים לתפוחים להתרכך מעט (לא מזהיבים) מעל להבה בינונית במשך כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים מעט מים (1/4-1/2 כוס, לכיסוי תחתית הסיר בלבד) מכסים וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהתפוחים רכים ונימוחים לחלוטין. בינתיים אפשר להכין את הלביבות.
+ מעבירים את התפוחים למעבד מזון. מוסיפים את כל חומרי הקרם מלבד המים, ומעבדים עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מוסיפים כ-2 כפות מי ברז ומעבדים קלות. טועמים (רק טועמים!), מתקנים תיבול ומניחים להצטנן.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מכינים את הלביבות: מערבבים את כל החומרים לפי הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר. מניחים תלוליות באמצעות כף מדידה ומרססים במעט תרסיס שמן. אופים כ-10 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.
+ מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר. מגישים לצד או על קרם התפוחים והשקדים.
תגיות: לביבות תפוחים, קרם שקדים טבעוני, מתכון קרם שקדים, לביבות אפויות, אורי שביט, מורן שוקולד, לביבות טבעוניות, לביבות מתוקות, לביבות תפוחי עץ, קרם תפוחי עץ, מתכון לביבות
קטגוריות: מתוק