עוגת דבש בלי דבש

עוגה בלי דבש לראש השנה

ספטמבר 8, 2018 מאת:

אין בה דבש, אין בה שום דבר שמזכיר דבש, וכמובן גם לא מוצרי חלב או ביצים, אבל יש לה ארומה וגם טעם שמזכיר עוגת דבש (רק הרבה יותר טעים!), והיא כל כך קלה להכנה וכל כך מוצלחת שמיד אימצתי אותה להיות עוגת הבית הרשמית (זאת שהכנתי נעלמה כל כך מהר אז תסלחו לי שאין לי אפילו תמונה!).

** עדכון **
הפוסט הזה פורסם לראשונה אי שם ב 2013 וכמו שכתוב בהקדמה, מאז ועד היום לא היתה לו תמונה. החלטתי לתקן את העוול הנורא ממש רגע לפני ראש השנה (2018, כן?) בספונטניות גמורה. בדרך לצילום הנכסף התגלה שאין רסק תפוחים בבית (אוי לבושה!), בושל רסק תפוחים מתפוחים אורגניים טריים ומתפצחים (לא חבל??), נאפתה העוגה נגד השעון שלא תרד השמש לפני הצילום, החלטתי בחמש הדקות האחרונות לתת לה השחמה יפה מדי ולכן היא טיפה נשרפה. חוץ מזה היא באמת עוגה נהדרת, שמזכירה מאד עוגת דבש וטעימה באופן כללי לכל יום אחר בשנה. ואה, היא הכי מהירה וקלה להכנה. שנה טובה!! <3

המון מתכונים לראש השנה מחכים לכם כאן

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

חומרים לתבנית אינגליש קטנה
(לתבנית גדולה יותר או תבנית "פלא" עם חור, מומלץ להכין פעם וחצי של הכמות)

1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בחמניות)
1/2 כוס סוכר (אפשר חום, אני העדפתי סוכר דק דק שנמס יותר בקלות)

1/4 1 כוסות קמח (אני השתמשתי בחצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין מלא, שחקו עם זה)
1 כפית אבקת אפיה
קורט אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן טחונה (לא חובה)
1/2 1 כוסות רסק תפוחי עץ ללא סוכר

+ מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה (אפשר בשמן הצמחי או בשמן קוקוס, אני אוהבת גם לפזר סוכר חום בתוך התבנית ש"עוטף" את הדפנות, מקל על החילוץ אם אתם מוציאים את העוגה מהתבנית ויוצר ציפוי כיפי, טריק שלמדתי פעם ממתכון של אהרוני).
+ מקציפים בקערה (אפשר בעזרת מיקסר ידני) את השמן עם הסוכר 2-3 דקות, עד שהתערובת מוקצפת קלות.
+ מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים. מוסיפים קינמון, מעט ציפורן אם רוצים ורסק תפוחי עץ ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
+ יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והיא יציבה ושחומה.

מזמינים עכשיו את "המטבח הטבעוני שלי" ב-49.90 ש"ח בלבד!
לממהרים, סורו עוד היום לסניף סטימצקי הקרוב לביתכם

עוגת דבש טבעונית לראש השנה

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. מיה הגיב:

    תודה
    עוגה נפלאה !

  2. נורית הגיב:

    היי, ניתן להמיר את רסק התפוחים? שואלת בגלל אלרגיות…

  3. מיכל הגיב:

    אפשר לגרד תפוחים במקום רסק?

  4. שיר הגיב:

    נראה מצויין, מתכננת להכין השבוע ליום הולדת.
    לתבנית קוגלהוף 22cm – האם צריך להכפיל פי 1.5? אם כן, כמה זמן תוספת בתנור? תודה!!

    • אורי הגיב:

      היי שיר, האמת שלא ניסיתי להמיר אז לא רוצה להמר (יצא משחק מילים מהמם) – מציעה להשתמש בטבלאות ההמרה של תבניות שאפשר למצוא ברשת. מזל טוב ושנה טובה!

      • מיכל הגיב:

        שלום לך.
        שאלה.
        כשאני אופה עם רסק תפוחי עץ, תמיד נראה כאילו בפנים זה לא אפוי.
        האם כך זה צריך להיראות?
        כי אני רואה זאת גם בצילום זה.
        אשמח לתגובתך.

        • אורי הגיב:

          היי מיכל, זה לגמרי אפוי מבפנים, פשוט עסיסי.. במתכון הזה אכן יש כמות גדולה של רסק אבל העוגה נאפית לגמרי 🙂

  5. אירית הגיב:

    לסוכר קוקוס יש טעם מאד דומיננטי, אבל, הוא יותר בריא – האם, לדעתך, הוא יכול לקלקל את העוגה?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
מאיו מים טובים
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות