אמרו שכבר חורף
אז אמרו. המרק הזה הוא מרק על-עונתי, בריא ובעל צבע שאי אפשר לעמוד בפניו. מי יודע, אולי אם נכין אותו עכשיו, ימי הסגריר יבואו אחריו
את חברתי אורלי אני מכירה שנים רבות. כמה שנים? בערך כמניין השנים בהן אני עוסקת בקולינאריה, שזה כבר לא מעט מפה לשם. הכרנו בעקבות עבודתנו המשותפת סביב אוכל – אני מהצד העיתונאי המסקר את הקולינאריה הישראלית, ואורלי (היא אורלי סגל) מהצד המייצג בכישרון שורה מכובדת מאד של מסעדות, כאשת יחסי ציבור. וכמו שקורה אצל הרבה אנשים שיש להם תשוקה גדולה ומשותפת לאוכל ולחיים בכלל, עם השנים חלקנו לא מעט שולחנות ומשטחי בר באי אילו ארוחות.
אבל אורלי היא לא רק אכלנית מצטיינת ומבינה בצפונות המזון אלא גם בשלנית נהדרת, מה שזכיתי עד כה לראות רק מרחוק. המעקב אחרי התמונות שהיא מעלה בפייסבוק ובאינסטגרם הוא לא פחות מאשר מתסכל, במיוחד בגלל שלאחרונה הצד הצמחוני-טבעוני במשפחתה המורחבת קיבל חיזוק משמעותי. כצפוי, אורלי מכינה מטעמים גם עבור בני המשפחה שמעדיפים את האוכל שלהם צמחי למהדרין, ולי נותר רק לקנא בזה שהם (היי מור!) זכו בכזאת דודה מפנקת.
למזלי הרב, ימי החגים והאתנחתאות שהם איפשרו אפילו לאישה תזזיתית כמו אורלי, זימנו אותי אל משכנה היפואי. "זה לא נחשב", היא אמרה לי בתוקף כשהתלהבתי מהאוכל שהכינה בשבילי, בכלל בלי לתכנן ארוחה מראש (או להתחשב בזה שבדיוק אכלתי). "רציתי להכין לך לפוסט ארוחה רצינית!". אבל סליחה, אני לא חושבת שזה סותר! התעקשתי לחלץ ממנה את המתכון למרק הפלאי בעל הצבע שאיש לא יכול לעמוד בפניו. על הקציצות הנהדרות שהכינה, שהיו מוצקות וטעימות להפליא בלי שום תחליפי ביצה וחומרי הדבקה, אספר בהזדמנות אחרת. מי יודע, אולי ככה אזכה לקבל מידיה עוד ארוחה.
מרק הסלק-קימל של חברתי אורלי
שילוב של סלק, קימל וחומץ בלסמי מייצר עומק טעמים לא שגרתי, שגרם לשותפה השלישית לארוחה הספונטנית לתהות אם לא מסתתר כאן איזה ציר לא חוקי. לא! הכל על טהרת הצומח. מרק שלא מחכה למזג האוויר, שמזג האוויר יחכה לו.
טיפ-אורלי
- המרק יהיה נהדר גם למחרת.
- אפשר להגיש אותו קר או חם.
- מגישים עם אורז לבן? הכינו אותו מאורז עגול, שטפו ויבשו אותו בשמש (כן!) לפני הבישול, ואל תשכחו טיפת שמן. אורז מושלם – מובטח.
חומרים ל 4-6 מנות
1 סלק בינוני מקולף חתוך לחתיכות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לשמיניות
1 כף זרעי קימל, שבורים
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום שבורות
1 כף חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף. מוסיפים את זרעי הקימל, הסלק ותפוחי האדמה ומאדים עם החומץ והלימון כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים מים (בערך 3 כוסות), מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה נוספת. מגישים עם אורז לבן.
תגיות: תפוחי אדמה, מרק, מרק טבעוני, סלק, אורי שביט, מרק צמחוני, אורלי סגל, קימל, טבעונות, בישול טבעוני
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נראה מעניין מאוד.
מחכה למתכון של הקציצות…