מתכונים אורחים: קרפצ'ו סלק
מאת אסף כהן, טעימאוד
דרך קלה ומהירה להכין מנה מרשימה וצבעונית לפתיחה של כל ארוחה חגיגית.
חומרים ל-4 מנות
2 סלקים על קליפתם, שטופים
לרוטב:
4 כפות שמן זית משובח
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית חרדל
1 כף סירופ מייפל טבעי
לעיטור:
חופן עלי רוקט או נבטי חמניה
אגוזי מלך קלויים
+ מניחים את הסלקים השלמים על קליפתם בסיר עם שפע מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין כ-35 דקות, עד שהסלקים רכים (בודקים בנעיצת סכין). מסירים מהאש ומסננים.
+ אוחזים כל סלק מתחת לזרם דק של מי ברז קרים וקולפים באצבעות את הקליפה. מניחים בצד למשך 10 דקות.
+ מניחים בקערית או צנצנת את חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
+ קוטמים בסכין את חלקו התחתון של כל סלק ופורסים לפרוסות דקיקות בסכין חדה או במנדולינה.
+ מסדרים בחפיפה קלה את פרוסות הסלק על גבי צלחת הגשה עגולה. מזלפים בנדיבות מהרוטב, מפזרים עלי רוקט או נבטים ואגוזי מלך ומגישים.
תגיות:
קטגוריות: פוסט נבחר
תודה על המתכון 🙂
האם זה נשמר טוב במקרר? ואם כן לכמה זמן לדעתך אפשר לשמור מנה כזאת?
לא הייתי שומרת יותר מדי זמן, אפשר לכסות בניילון נצמד ולשמור רק את הפרוסות בלי הרוטב ובלי העלים והאגוזים. את הרוטב בצנצנת. לבנות את המנה ממש לפני ההגשה.
אורי, תודה רבה! 🙂
מתכון מעולה
תודה על המתכון המוצלח!
נראה מדהים , אכין לבת זוגתי שמסרבת לטעום קרפצו בשרי
מתכון מעולה,תודה !