מהיר וחמים: נזיד הודי של עדשים ושורשים

ינואר 25, 2018 מאת:

יום גשום הוא תמיד תירוץ טוב להיכנס למטבח, הפעם כדי להכין קדרה טעימה ומחממת במיוחד בהשראת המטבח ההודי, שמכינים בזריזות וחוזרים מהר לפוך

אחת ההתמחויות שאני מפתחת מאז שעברתי לטבעונות הוא תקתוקי ארוחות מהירות. תשכחו מכל הפחדים וממה ששמעתם על כמה הבישול הטבעוני מסובך, אורך ומייגע ומצריך עמידה אינסופית במטבח. שאני אעמוד כל היום במטבח? למי יש זמן? אחת המנות הכי מהירות שאני מכינה היא קדרת כל טוב, וכן, היא באמת מהירה להכנה למרות השם המטעה שלה. קדרה לא חייבת להתבשל בבישול איטי וארוך או לישון לילה שלם בתנור. אפשר גם להכין אותה בזריזות, מחומרים שמתבשלים מהר ויש בבית ולתת לה בכל פעם כיוון קצת אחר, לפי החשק ומה שיש במקרר. העקרונות די קבועים – הרבה ירקות, לפחות סוג אחד של קטניות והרבה נותני טעם. והתוצאה, כל פעם מחדש, גורמת לבני הבית פשוט להתמוגג.

לכבוד גל הגשם והקור הנוכחי, החלטתי להעשיר את הקדרה בתבלינים הודיים, שידועים כתבלינים מחממים: ג'ינג'ר, כורכום, כמון, קינמון ועוד חברים שעושים נעים בבטן. עדשים שחורות לוהקו הפעם לכוכבות הסיר ושפע של שורשים נחתכו לקוביות קטנות, כדי שיתאימו לגודלן של העדשים וגם יתבשלו במהירות. עכשיו תורכם לראות כמה זה קל ופשוט.

מתחשק לכם דווקא חמין? בבקשה
יש גם מתכונים למרק

נזיד הודי של עדשים ושורשים
רשימת החומרים, כמו ברוב מתכוני הקדרה, גמישה למדי. אפשר להחליף או להוסיף ירקות (רמז: ארטישוק ירושלמי עכשיו בעונה) ולהשתמש בתבלינים שאתם אוהבים או לוותר על אחרים. רציתי לתת הזדמנות לעדשים השחורות המלכותיות, אבל גם ירוקות או חומות ישתלבו כאן פיקס.

חומרים ל-8 מנות

500 גרם עדשים שחורות, שטופות
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
6-8 תרמילי הל
4-5 עלי קארי מיובשים (לא חובה)
1 מקל קינמון או 1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית גדושה כורכום
1 כפית גדושה אבקת קארי מסאלה או קארי הודי אחר
3-4 כפות שמן
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
3-4 שיני שום, קצוצות
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 דלורית, חתוכה לקוביות קטנות
2 קולרבי, חתוכים לקוביות קטנות
1 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף ב-3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים)
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
400 מ"ל (1 פחית) חלב קוקוס
2 כוסות (כ-500 מ"ל) מים
מלח

להגשה:
אורז מבושל, לבן או מלא
כוסברה קצוצה

+ כותשים את זרעי הכוסברה והכמון ותרמילי ההל במכתש ועלי. אם אין, מניחים בשקית ניילון עבה וחובטים עליהם מעט במערוך.
+ מעבירים את התבלינים הכתושים והטחונים, את עלי הקארי ומקל הקינמון לסיר יבש. מחממים מעל להבה גבוהה ומערבבים מדי פעם עד שהתבלינים מעלים ניחוח. מוסיפים את השמן ומערבבים.
+ מוסיפים לסיר צ'ילי, שום ובצל ומערבבים-מטגנים 2-3 דקות. מוסיפים בזה אחר זה את הירקות, כאשר אחרי כל ירק מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
+ מוסיפים את העדשים, מערבבים וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות.
+ יוצקים לסיר את חלב הקוקוס ומים וממליחים. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד שהירקות רכים והעדשים רכות אך לא מתפרקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.
+ מגישים על אורז מבושל ומעטרים בכוסברה קצוצה.

נזיד הודי של עדשים ושורשים

הכי כיף לתקתק קדרה. יאללה לשולחן

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות לפוסט

  1. ליני הגיב:

    שלום, את העדשים השחורות לא משרים קודם? ואם אני כן רוצה להשרות, משנה במשהו את המתכון?
    תודה רבה מראש!

    • אורי הגיב:

      היי, בהחלט אפשר להשרות אך לא חובה. אחרי ההשרייה סנני והמשיכי כרגיל. מה שיכול להשתנות הוא משך הבישול שעשוי להתקצר, לכן שימי לב שלא תבשלי אותן יתר על המידה. אם את רוצה להיות בטוחה, הכניסי אותן לסיר מעט מאוחר יותר.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות