מג'דרה של פריקי ועדשים בתנור
נמצא המתכון המושלם לעונות המעבר – מצד אחד מדובר בקדירה חמימה ומשביעה ומצד שני, ההכנה שלה מהירה והמרכיבים שלה קלילים, כך שאפשר לגמרי לזלול ממנה גם בימים חמים. רוצו להכין
למקרה שפספסתם את המתכון לקציצות אנטי-קורונה ירוקות וטריות ששברו את הרשת השבוע (15,000 כניסות למתכון והיד עוד נטויה!), אז אספר לכם שוב שבימים האחרונים אני מחזקת את התזונה הביתית שלנו עם חומר גלם נפלא, שעולה לי בדיוק 0 שקלים. אני מדברת על העלים והגבעולים (ואם רוצים גם הפירות) של החוביזה העונתית, שעכשיו מלבלבת במלוא העוצמה בשדה שמתחת לבית שלנו ובכל שטח בר מצוי ברחבי ישראל. גיליתי שהיא לא רק מקור נפלא למזון זמין וחינמי בימים של בהלת קניות, היא גם סופר דופר בריאה, מחזקת את המערכת החיסונית ויעילה במיוחד למחלות שתוקפות את דרכי הנשימה (אהמ אהמ).
בקיצור, לא הסתפקתי בקציצות המעולות (אני חייבת להכין אותן שוב השבת) ושילבתי את העלים הנהדרים האלה גם בקדירה קלה ומהירת הכנה (מה שנקרא, שגר לתנור ושכח). מה שאני אוהבת במיוחד בקדירה הזו, זה שהיא מקבלת את הטעמים שלה מהירקות והעשבים שנכנסים לסיר, בלי יותר מדי מאמץ ובלי תבלינים מיוחדים, שיש בה מעט מאד רכיבים ושלמרות שהיא מתבשלת לאיטה בסיר בתנור, היא הרבה יותר קלילה מקדירות כבדות וחורפיות כמו חמין. משמע – אפשר להכין אותה לאורך כל השנה, אפילו בימים חמים וקיציים, בלי שהיא תעורר בכם תחושת כבדות מעיקה. והבונוס התזונתי: מדובר בפצצה של ערכים תזונתיים מעולים והיא גם עשירה בחלבון, לכל המתעניינים.
סדנה אביבית בפתח! מי מצטרף אלי לחגיגה העונתית?
בואו לבקר אותי גם באינסטגרם, כיף וטעים שם!
מג'דרה של חיטה ירוקה ועדשים שחורות
זמן השהייה שלכם במטבח יהיה מינימאלי ורוב תהליך ההכנה יתבצע בלעדיכם, בתנור. כמובן שאפשר להחליף מרכיבים ולהכין את אותה הקדירה בדיוק עם דגנים וקטניות אחרים ולהשתמש בעלים ירוקים שונים, כמו תרד, מנגולד או קייל.
חומרים ל-6 מנות
1/2 1 כוסות (250 גרם) חיטה ירוקה (פריקה/פריקי)
1 כוס (200 גרם) עדשים שחורות
3 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים
1 גבעול שום ירוק, קצוץ או 5-6 שיני שום קצוצות
150 גרם עלי חוביזה, שטופים היטב וקצוצים גס
1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס לטבעות
1 פלפל צ'ילי ירוק, פרוס לטבעות
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית (לא חובה)
כ-5 כוסות ציר ירקות או מים
קראו כאן איך לטגן את הבצל בלי שמן בכלל
ככה מכינים ציר ירקות באפס מאמץ
+ שוטפים היטב את החיטה ומשרים בקערה עם שפע מים למשך שעה (לא חייבים אבל כדאי). מסננים. שוטפים גם את העדשים השחורות.
+ מלהיטים סיר רחב שיכול להיכנס גם לתנור ואם רוצים מוסיפים מעט שמן זית. צורבים/מטגנים את הבצלים, השום והפלפלים החריפים במשך כ-10 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את העלים הירוקים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות, לריכוך.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מוסיפים את החיטה והעדשים, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מכסים ומעבירים לתנור למשך כשעה וחצי, עד שהמים נספגים וכל הרכיבים רכים וטעימים. אם המים נספגו והחיטה עדיין מעט קשה, אפשר להוסיף עוד נוזלים ולהשאיר בתנור עוד 15-30 דקות.
עוד ארוחות מעולות בסיר אחד:
קדירה של קינואה טעימה בטירוף
מי צריך חמין כשאפשר להכין אורז עם מש וירקות
מרק כרוב עם עדשים כתומות שהוא ארוחה שלמה
תגיות: איך מכינים מג'דרה, קדרה, מג'דרה בתנור, פריקי -, פריקה, חיטה ירוקה, עדשים שחורות, מג'דרה, קדירה, חוביזה, בסיר אחד, ארוחה בסיר אחד
קטגוריות: קטניות, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, דגנים
הי, כמה מים צריך להוסיף לתבשיל?
היי אורטל, כתוב ברכיבים – כ-5 כוסות.