עולמו של קייל

31 תגובות לפוסט

  1. חנה הגיב:

    נראה מקסים! שמחה לשמוע שהקייל הגיע לארץ. מאד אהבנו אותו בארה"ב. אחת הסיבות לפופולריות שלו שם היא שזה אחד הירקות המעטים שטריים ממש גם בחורף הקר שם. שתי המלצות: לחלוט ולשים בלזניה (טבעונית, ברור…), וסלט מקייל חי עם מנגו ובצל. חפשי ברחבי הנט. עושים לקייל מסאז' עם מיץ לימון ומלח וזה מרכך אותו כך שניתן לאכול אותו חי. טעים טעים.

  2. ענת הגיב:

    אני כל כך מזדהה איתך לגבי הפרדת העלים מהכרוב!
    גם אני חשבתי שזה סיפור ותהיתי איך אני עושה את זה, ואז אמא שלי לימדה אותי שיטה קלה (אם כי, דורשת תכנון לפחות יום מראש). זה משהו שהיא למדה מאמא של אבא שלי 🙂
    זה ממש פשוט- מקפיאים את הכרוב לפחות ללילה (הכרוב צריך להיות ממש ממש קר). וכשרוצים להפריד את העלים, עושים את זה מתחת לזרם מים. המים ממיס את הקרח, מרכך את העלים וההקפאה מקלה על הפרדת העלים זה מזה.
    עשיתי את זה ובאמת שזה קל (יחסית למה שחשבתי שזה ייקח לי).
    יש לקחת בחשבון שזה לוקח קצת זמן (בעיקר אם את פדנטית כמוני ותקפידי להפריד גם את העלים הקטנטנים ביותר), ושכדאי שהעלים יתייבשו לאחר ההפרדה לפני המשך המתכון.

    טעים 😛

    ברגע שאמצא קייל אני מנסה את שני המתכונים הללו (ועוד כמה שראיתי בימים האחרונים). אני מתקשה להאמין שאמצא אבל אולי בשוק יהיו הפתעות נעימות 😉

    • אורי הגיב:

      תודה ענת! כאמור, קייל אפשר להזמין במשלוחים מכמה משקים אורגניים. מקווה שתמצאי 😆

    • יוליה הגיב:

      אני רוצה להוסיף- אם שוכחים להקפיא, או שפתאום באים האורחים פשוט מכניסים את הכרוב למים רותחים בסיר לכמה דקות ואז מורידים את העלים בזהירות.
      הכי קל זה לקנות כרוב שטוח- פשוט מורידים את העלים וזהו, בלי הכנות מוקדמות 🙂

  3. תמי הגיב:

    אורי, תבורכי! אני נאבקת ברתיעה שלי מקייל כבר שנים – אני מקבלת אותו בקופסה האורגנית שלי בכל יום חמישי בחודשי החורף ונורא קשה לי איתו! הוא כל כך כרובי ומחוספס … אניי יודעת שהוא פצצת בריאות, אני מנסה להתאהב בו, עכשיו בזכותך אתן לו עוד צ׳אנס:-). אצלינו אגב אפשר להשיג קייל מיובש בציפויים שונים – החביב עלי ביותר ( ברמה התמכרותית) הוא ציפס קייל בציפוי וואסאבי וקמח תירס סגול. יאממממי.

  4. בן הגיב:

    תודה לך. הירקות הללו באמת זקוקים למעט פרסום בה בארץ (לחסה יש מספיק :mrgreen: ).
    רק הערה קטנה – ה"קייל" בעל העלים הרחבים – אינו נקרא קייל, אף שהוא קרוב משפחה. מדובר בעלי קולארד (Collard greens).

    • גילי הגיב:

      נכון – אנחנו מתגוררים בצפון מדינת ניו יורק וקייל מאוד מאוד פופולרי כאן. אבל העלים שבהם מדובר בכתבה הזו הם עלי קולארד ולא עלי קייל. שניהם קרובי משפחה ושייכים למשפחת הכרובים, אבל הם סוגים שונים. אנחנו משתמשים בהם במתכונים במקום תרד – פשטידות, מילוי למאפים, וכו'.

      עלי הקייל המסולסלים נחטפים אצלנו במשפחה בצורת צ'יפס אפוי:
      קורעים את העלים לחתיכות גדולות, מזרזפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס ואופים ב200 מעלות 10-15 דקות עד שהעלים מתייבשים (צריך להזהר שלא ישרפו). הילדים מתים על זה!

      • אורי הגיב:

        תודה לשניכם ואתם צודקים – אני אתקן גם בגוף הכתבה. הסיבה לבלבול היא שבארץ שניהם לעיתים מכונים "קייל" כדי להקל על הצרכן המקומי, שפחות מכיר את הזנים הללו. מדובר באזרחים חדשים יחסית :mrgreen:

  5. תמר הגיב:

    בתור טבעונית, חשוב שתדעי שסידן מפריע לספיגה של ברזל. לכן, כל מאכל שמכיל כמות משמעותית של סידן יחד עם ברזל, למעשה לא מעניק לגוף ברזל. זו גם הסיבה שכשאוכלים אוכל עתיר ברזל, רצוי לא לצרוך יחד איתו מזון שמכיל הרבה סידן (או קפאין, או אלכוהול. מסתבר שברזל לא חבר של די הרבה חומרים). מה שכן, הברזל מסתדר טוב עם ויטמין C, כך שמומלץ לטבעונים וצמחונים לקנח בפרי הדר או קיווי אחרי ארוחות עתירות ברזל (עקטניות, ירקות ירוקים, כל זה).

  6. רוני הגיב:

    מעשה שהיה כך היה:
    ניגשתי למטבח בהתלהבות רבה כדי להכין את עלי הקייל הממולאים שקסמו לי כל כך.
    ואז גיליתי לדאבוני כי: נגמר הקייל. נגמר גם האורז. אין לא פלפל ולא בצל ירוק.
    אך אני לא מתייאשת בקלות!
    אז את הקייל החליפו עלי מגולד. האורז הוחלף בקינואה, שאליה הצטרפו גזר וסלרי על חשבון הפלפל והבצל הירוק 🙂
    ולרוטב העגבניות נוספו קוביות קישואים. סתם כי בא לי וקיבלתי אתמול קישואים מהממים. יצא טעים טעים טעים!
    בקיצור, המתכון מעולה ואדפטיבי למדי. כיף 🙂

  7. רות-ורד לוין הגיב:

    מעולה! כל כך הרבה זמן חיכיתי שהקייל יעשה עלייה והנה הוא פה עם מתכונים טובים. המון תודה. 8)

  8. קשה להשיג קייל בארץ ולכן אני קניתי אבקת קייל שהזמנתי דרך איביי. זה לא כמו הדבר האמיתי אבל הכי קרוב שאפשר…

  9. ג'מי הגיב:

    שלום רב, בבקשה עזרה בבקשה. באיזור עפולה איפה אפשר למצוא עלי קייל? תודה, ג'מי

  10. שלי הגיב:

    במידה ואין תנור, אפשר לבשל על הגז? אם כן אז כמה זמן…?

  11. אני היא הגיב:

    האם יש לו גם את אותן "תופעות לוואי" כמו לכרוב רגיל? 😳

  12. פאולה הגיב:

    הכנתי עם אורז מלא. יצא פיצוץץץץ רק שהיות והיה מלא היתי צריכה להשאיר בתנור יותר זמן. יש מצב שכדי קודם לבשל את האורז בנפרד כמה דקות. אנסה הפעם הבאה.
    עצה: אני פחדתי לשים הרבה אורז, שלא יגלוש/יתפוצץ. טעות! שימו הרבה. הוא מתנפח כמו שצריך והקייל בעקבותיו. כל אחד בומבילה!! (בהתחשב שהעלים לא היו מי יודע מה גדולים). ברור שאיכותו של רוטב העגבניות חשוב מאד. אם נשאר משהו, למחרת עוד יותר טוב.
    ליקקתי את האצבעות!! 😀

  13. אלה הגיב:

    איפה ניתן להשיגו בירושלים? ❓

    • אורי הגיב:

      היי, בחנויות טבע (עדן לפעמים), אולי כבר הגיע למחנה יהודה? והכי בטוח ממי שעושה ארגזי ירקות אורגניים.

  14. רותי הגיב:

    תודה אורי ופאולה אבל קנינו שתילים ואנחנו עכשיו מגדלים קייל בגינה בחצר 🙂

  15. יפה הגיב:

    היכן אפשר להשיגו באילת?

    • אורי הגיב:

      היי יפה, אני לא מספיק מכירה את העיר אבל בטוחה שיש ירקניות טובות שמחזיקות אותו וגם בסופרים הרגילים אפשר למצוא.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות