מתכון לשבת: ממולאים בנוסח קלאסי

27 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    היי!
    אף פעם לא הכנתי ממולאים. אם אין לי סיר רחב, אפשר בשתי קומות בסיר עמוק? נראה לי שהתשובה תהיה שלילית… 😳 אחרת יכנסו לי מעט פלפלים לסיר.
    תודה בכל אופן

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שהבעיה היא שלא יהיה לך מספיק רוטב בסיר והאורז זקוק לנוזלים כדי להתבשל כראוי.. זאת אכן בעיה 😳

      • תמר הגיב:

        תודה מקרב לב המתכון פלפלים ממולאים בנוסח קלאסי יצא טעים ביותר. מעוניינת להירשם לאתר

  2. טל הגיב:

    יש אפשרות להכין בתנור ולא בסיר?

  3. עליזה פריצנר הגיב:

    בוקר טוב
    הצעה לשדרוג: מוסיפה לטיגון האורז ,פתיתי סויה בטעם צלי – טחונים (אחרי השרייה וסחיטה) ואז הארוחה חלבונית מלאה ומשביעה .
    אני מגוונת גם עם קישואים ותפו"א -באותו סיר -והרוטב מסמיך
    שנה טובה 😀

  4. צילוש הגיב:

    שבת שלום,
    לא שחלילה יש לי בעיה עם סויה, מרכיב שכיח אצלי במטבח
    בשביל לקבל מהארוחה חלבון מלא אפשר להוסיף שעועית מכל סוג.. עדשים מכל סוג..
    למי שחדש ועדיין לא יודע את כל הטריקים התזונתיים שילוב של דגן וקטניה יוצר חלבון מלא מזין וטעים 😆

  5. דקלה הגיב:

    היי, האם הכוונה ל2 כוסות של אורז שכבר בושל או שהבישול הוא בתוך הפלפל..?

  6. קרן הגיב:

    האם אפשר להכין חלק ממולאים עם פלפלים וחלק עם קישואים באותו מתכון?

  7. יונתן הגיב:

    כמה שאלות טפשיות –
    1. הקישואים והעגבניות, כשאת אומרת מגורדים, כלומר על פומפיה? כמו שעושים רסק עגבניות? או משהו אחר לחלוטין?
    2. בשביל להוסיף עדשים לאורז – יש רעיון מה לעשות? להשרות במים לפני לשעתיים ולהוסיף פשוט? איזה עדשים עדיף?

    מצטער, אולי התשובות מובנות מאליהן, אני ממש מתחיל בענייני הבישול והצמחונות/טבעונות, ומעולם לא הכינו אצלי בבית ממולאים…

    ממש ממש תודה וסוף שבוע נעים!

    • אורי הגיב:

      היי יונתן, כל שאלה לגיטימית!
      כן – הכוונה על פומפיה.
      הייתי משרה ומוסיפה כמו שהצעת. אני הכי אוהבת שחורות, גם ירוקות יעבדו כאן טוב לדעתי. הכתומות קצת פחות מתאימות והן גם לא שומרות על צורתן בבישול.

  8. מיכל הגיב:

    היי,

    נשמע מעולה! אני רוצה לנסות להכין פלפלונים ולא פלפלים רגילים. יש לך הצעות כדי לעשות את המעבר חלק ככל האפשר?

    • אורי הגיב:

      נראה לי שהמעבר יהיה חלק – הטכניקה אמורה להיות זהה, אולי זמן הבישול יתקצר קצת בגלל שכמות האורז בכל פלפל יותר קטנה.

  9. סיון הגיב:

    היי אורי, הפלפלים מתבשלים ברגע זה 🙂 יש לי שאלה –
    האם הנוזלים אמורים לכסות אותם? כי כרגע הם בגובה 2-3 ס"מ…

    תודה מראש!

    • אורי הגיב:

      היי סיון, אם אני זוכרת נכון, כשאני הכנתי המים היו בערך בגובה הפלפלים. הייתי מוציאה קצת גם כדי שהמילוי לא יתפזר, מקסימום אם יהיו חסרים נוזלים תוסיפי בהמשך הבישול.

  10. דפנה הגיב:

    הי, האם אפשר עם אורז מלא?

  11. מאיה הגיב:

    היי רציתי לדעת אם יש עדיפות לסוג אורז מסויים? האם בסמטי מתאים למתכון הזה?

  12. שירי הגיב:

    היי
    הכנתי כמו במתכון, אך רק האורז למטה יצא מושלם, באמצע בינוני ולמעלה יבש/לא עשוי. האם צריך שהמים יכסו את הפלפלים לחלוטין?
    כמו כן, סבתא שלי לא שמה את המכסים. מדוע פה שמים?

    • אורי הגיב:

      היי, לא, הנוזלים לא צריכים לכסות את הפלפלים.. מוזר. יצקת מהנוזלים גם מלמעלה? בעקרון המכסים עוזרים לשמור על האדים בתוך הפלפל וכך האורז מתבשל טוב יותר.

  13. ג'ודי הגיב:

    הכנתי רסק עגבניות ביתי מדהים אתמול, והיום הכנתי את המתכון הזה של הממולאים, ויצא אש!!!! תודה רבה רבה רבה על המתכון המהמם הזה.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות