דפי אורז במילוי תבשיל עדשים הודי

ינואר 11, 2013 מאת:

אדוני הטעם הם אתם – שחקו עם הכמויות והטעמים, ותרו כליל על האפייה בתנור, הוסיפו מיץ לימון וקליפת לימון מגורדת – אני רק אומרת 🙂

חומרים ל 15-20 רולים

כ-300 גרם עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך מלא
2-3 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
1/2 פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים, קצוץ
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
כורכום, קינמון, הל טחון
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל שחור גרוס טרי
1/2 צרור קטן כוסברה קצוצה
שמן זית

15-20 דפי אורז
חופן עלי כוסברה טריים (אפשר גם נענע למי שאוהב)
מעט שמן זית, להברשה

+ כותשים את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, זרעי כמון וזרעי כוסברה תוך כדי ערבוב בכף עץ 1-2 דקות, עד שהם מעלים ניחוח (נזהרים שלא ייחרכו).
+ מוסיפים את העדשים המבושלות ומתבלים בכורכום, מעט קינמון, הל, מלח ופלפל. מערבבים היטב כדקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה הטרייה, מערבבים ומסירים מהאש.
+ משרים עלה אורז בקערת מים חמימים למשך מספר שניות, עד שהוא מתרכך (אבל לא סמרטוטי) ומניחים על משטח עבודה. מניחים כף גדושה של תבשיל העדשים בשליש התחתון של העלה ועליה מניחים כמה עלי כוסברה טריים (אפשר גם גבעול כוסברה שלם). מקפלים את הפאה התחתונה כלפי מעלה, מקפלים פנימה את הצד הימני והשמאלי של העלה ומגלגלים לרול. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד שהמילוי נגמר.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מברישים את העלים במעט שמן זית ומכניסים לתנור ל 5-10 דקות, עד שהחלק העליון של הרולים מתקשה ומשחים מעט. מגישים שלם, חצוי או פרוס (כמו סושי).

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות