עדשים שחורות ברוטב ברביקיו

יולי 7, 2012 מאת:

עז תלם

חומרים ל 4-6 מנות עיקריות

לעדשים:
2 כוסות עדשים שחורים, שטופים היטב
מעט מלח גס

לרוטב:
בצל בינוני, קצוץ דק
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגורר דק
חבילה קטנה רסק עגבניות
6 כפות קטשופ
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מולסה/סילאן/סירופ חרובים
1 כפית פפריקה חריפה (או פחות אם אתם פחות בקטע)
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כוס מים
4 כפות חומץ (עדיף כזה שאביו היה יין אדום)
מעט שמן צמחי, לטיגון
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מכינים את הרוטב: מחממים בסיר בגודל בינוני מעט שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת רסק העגבניות ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב וחצי כוס מהמים. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
מכינים את העדשים: מניחים את העדשים השטופים בסיר, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין. אחרי 6 דקות בישול בערך מוסיפים למים קורט גדול של מלח (לא לדאוג, העדשים יהיו בסדר). מבשלים כ-7 דקות נוספות (כמו פסטה), עד שהעדשים מתרככים – פשוט טועמים כדי לבדוק, תוכן העדשים צריך להיות רך אך לא "מושי". כשהעדשים מוכנים מסננים אותם ומניחים להתקרר (לא שוטפים במים קרים).
מרכיבים את התבשיל: מניחים את העדשים בסיר (אפשר גם עם בצל ושום מטוגנים) ומוסיפים להם בערך כוס אחת מהרוטב (לפי טעמכם האישי). מערבבים היטב וכשהמנה חמה מעבירים לצלחות הגשה ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. איה הגיב:

    פשוט ופשוט טעים 🙂

  2. מירב הגיב:

    עד כמה קריטית הפפריקה המעושנת למתכון? זה המרכיב היחידי שחסר לי….. 🙂

    • אורי הגיב:

      קריטית אם רוצים טעם מעושן 🙂 אפשר כמובן גם בלי או עם פפריקה רגילה.

      • מירב הגיב:

        שאלה נוספת – האם אפשר לערבב עדשים שחורות וכתומות בתבשיל הזה? תודה 🙂

        • אורי הגיב:

          עקרונית אפשר, הבעיה היא שלעדשים הכתומות מרקם שנוטה להתרכך ולהתפורר מהר, לעומת השחורות הנגיסות וה"בשרניות" יותר. גם הטעמים לא תמיד יתאימו. בכל מקרה אם את מנסה, בשלי אותן בנפרד והקפידי שהכתומות לא יהפכו לעיסה.. 😉

  3. שירן הגיב:

    טעים ביותר!

  4. גלית הגיב:

    הי אורי, יש לך מתכון חלופי לרוטב ברביקיו שאין בו שום צורה של ממתיק?
    אנחנו לא קונים הביתה מולסה, סילאן ושות' מטעמי בריאות.

    • אורי הגיב:

      היי גלית, לצערי לא – אם את רוצה פשוט תשמיטי את הממתיק, אבל כמובן שזה ישפיע על הטעם.

  5. שלי הגיב:

    הכנתי ויצא ממש טעים, כולם אהבו, גם הילדים, תודה רבה

  6. יפית הגיב:

    האם החומץ הכרחי? אם כן, עדיף להשתמש בחומץ הפשוט הרגיל או בחומץ בלסמי? (זה מה שיש לי בבית) איזה טעם החומץ מוסיף לתבשיל? תודה.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות