סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ט"ו בשבט
מתאים לחג
שבועות
בהתחלה חשבתי על שטרודל, אחר כך על בקלאווה, והתוצאה למעשה משלבת את שניהם.
חומרים לכ-30 סיגרים:
8-10 דפי פילו, מופשרים
שמן קוקוס או שמן נייטרלי אחר, להברשה
לתפוחים:
3 תפוחים ירוקים (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/3 כוס סילאן
1 כף מיץ לימון טרי
1 כף שמן קוקוס ניטראלי
למילוי:
1 כוס תערובת אגוזים (מלך, פקאן, לוז, פיסטוק, צנוברים), קצוצים דק
1 כוס אבקת שקדים
1/4 כוס שמן קוקוס ניטראלי
1/4 כוס רסק תפוחים טבעי, ללא סוכר
לקרם שקדים וניל:
4 כפות חמאת שקדים טבעית
3/4 -1 כוס מים
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמן קוקוס ניטראלי
גרגירים ממקל וניל טרי אחד
1 כפית מיץ לימון טרי
להגשה:
שברי פיסטוקים, אבקת סוכר
- מקרמלים את התפוחים: במחבת רחבה, מחממים כף שמן קוקוס ומאדים בו את התפוחים במשך 1-2 דקות. מוסיפים סילאן ומיץ לימון וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
- מערבבים בקערה את חומרי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת התפוחים והסילאן ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים ומגלגלים: מעבירים עלה פילו אחד למשטח העבודה (טיפ: יותר קל ונוח להניח אותו על נייר אפייה). מכסים את יתר העלים במגבת נקייה.
- מברישים את העלה בשמן קוקוס וחותכים לרבעים. מניחים פס דק בעובי כ-1 ס"מ מהמילוי לרוחב ריבוע אחד של פילו, תוך השארת 1-2 ס"מ ריקים בצדדים.
- מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים לסיגר. מניחים על צד התפר על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר עלי הפילו והמילוי.
- אופים 12-15 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים יפה.
- בינתיים מכינים קרם שקדים: טוחנים יחד את כל החומרים בבלנדר רגיל או בבלנדר מוט, עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי.
- מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים מקרם השקדים לצלוחיות הגשה ומניחים עליו את הסיגרים האפויים. לפני ההגשה, מפזרים שברי פיסטוקים ואבקת סוכר.