סינייה לבבות ארטישוק ועגבניות
[סה"כ: 4 ממוצע: 3.5 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
לבבות ארטישוק טריים או מופשרים משתכשכים ברוטב עגבניות אפויות, עם המון שום ירוק (או יבש) ורוטב טחינה מוקרם. תענוג.
חומרים:
7-8 לבבות ארטישוק טריים (אפשר גם להפשיר קפואים, נו מה)
2-3 עגבניות אדומות ובשלות, פרוסות
1/2 ראש שום פרוס (יבש או ירוק)
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
1/4 כוס טחינה איכותית
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כוס מים (או קצת יותר)
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים תבנית עגולה קטנה בשמן זית (ניתן להשתמש גם במחבת גבוהה שמתאימה לתנור). מרפדים את התבנית בפרוסות עגבנייה, כך שכל התחתית תהיה מכוסה. מניחים על העגבניות שיני שום פרוסות ומזלפים מעט שמן זית מלמעלה.
- מערבבים מעט שמן זית עם מיץ לימון בקערית. באמצעות הידיים, מושחים את לבבות הארטישוק מכל הצדדים. מניחים את הלבבות מעל העגבניות והשום שבתבנית, מזלפים עוד מעט שמן זית מלמעלה ומתבלים במלח ובפלפל.
- מערבבים היטב את הטחינה עם הלימון והמים עד לקבלת רוטב חלק וסמיך. בעזרת כף, יוצקים כ-2/3 מהרוטב על לבבות הארטישוק שבתבנית. מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שכל הירקות אפויים היטב והמיץ ניגר מהעגבניות.
- מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות, עד שהטחינה מתקשה ומשחימה מעט. יוצקים את יתרת הטחינה על גבי הארטישוקים האפויים, מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים.