ריזוטו אסייתי עם אצות טריות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
ללא גלוטן
ההשראה למנה הזאת נולדה לפני הרבה שנים, בארוחת טעימות שערך השף שחף שבתאי לקבוצת עיתונאי אוכל, לקראת פתיחתה של מסעדתו דאז "מינה טומיי". טעמו של ריזוטו הים שהכין נשאר על לשוני זמן רב אחרי שהמסעדה נסגרה, שחף חזר להצליח בגדול מעבר לים ואני הפכתי לטבעונית. אני הכנתי את הריזוטו מאורז מלא, שבישלתי חצי בישול מקדים כדי לקצר תהליכים.
חומרים ל 4-6 מנות:
2 כוסות אורז מלא עגול
4 כוסות מים רותחים
מעט שמן צמחי
מלח
1 כוס דחוסה של אצות טריות, שטופות מעט וקצוצות
3/4 כוס פולי סויה מופשרים (מ"אדממה" קפואה)
1 כוס יין לבן יבש
1 כף סויה
1 כף סוכר
1 שן שום כתושה
קליפה מגורדת מלימון אחד
לציר קוקוס-ים:
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
400 מ"ל מים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב "דגים" טבעוני (לא חובה)
חופן אצות וואקמה מיובשות
להגשה:
שברי בוטנים קלויים
- מבשלים את האורז חצי בישול: מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את האורז 2-3 דקות מעל להבה גבוהה. ממליחים מעט ומוסיפים מים רותחים. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהאורז מתחיל להתרכך אך עדיין אינו מוכן. מסננים משאריות המים ומחזירים לסיר.
- מכינים ציר קוקוס: מניחים את כל חומרי הציר בסיר ומביאים לרתיחה קלה. ממשיכים לבשל כ-10 דקות מעל להבה נמוכה, למיצוי טעמים. מסננים ושומרים חם.
- מכינים את הריזוטו: מניחים את סיר האורז החצי מבושל מעל להבה בינונית-גבוהה ויוצקים מצקת אחת של ציר הקוקוס, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים לצקת את הציר מצקת אחרי מצקת, בוחשים ומספיגים את הנוזלים באורז, עד שכל הציר נספג.
- מוסיפים לאורז את האצות הקצוצות ואת פולי הסויה ומערבבים. מוסיפים כוס יין, שום כתוש, קליפת לימון מגורדת, רוטב סויה וסוכר ומערבבים היטב, עד שכל היין נספג באורז. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחלקים לצלחות הגשה, מעטרים בשברי בוטנים ומגישים.