מרק סלק ותפוחי אדמה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
מרק של חברתי אורלי – שילוב של סלק, קימל וחומץ בלסמי מייצר עומק טעמים לא שגרתי. מרק שלא מחכה למזג האוויר, שמזג האוויר יחכה לו.
חומרים ל 4-6 מנות:
1 סלק בינוני מקולף חתוך לחתיכות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לשמיניות
1 כף זרעי קימל, שבורים
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום שבורות
1 כף חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
טיפ-אורלי:
המרק יהיה נהדר גם למחרת.
אפשר להגיש אותו קר או חם.
מגישים עם אורז לבן? הכינו אותו מאורז עגול, שטפו ויבשו אותו בשמש (כן!) לפני הבישול, ואל תשכחו טיפת שמן. אורז מושלם – מובטח.
- מחממים מעט שמן זית בסיר ומאדים בו את הבצל והשום במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף. מוסיפים את זרעי הקימל, הסלק ותפוחי האדמה ומאדים עם החומץ הבלסמי והלימון כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים מים (בסביבות 3 כוסות), מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה נוספת מעל להבה נמוכה. מגישים עם אורז לבן.