מרק פטריות שחורות ושעועית לבנה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
מי שמעדיף מרק בהיר וצלול יותר, יכול לוותר על חלק ממי ההשריה של הפטריות ועל תפוחי האדמה, שנוטים להעכיר את המרק.
חומרים:
5 פטריות פורוטבלו גדולות, פרוסות לרצועות
חופן פטריות חצוצרה שחורות, מושרות במים חמים (אפשר להחליף בפורצ'יני)
2 כוסות שעועית לימה שהושרתה לפחות 8 שעות (אפשר גם 24 שעות אם מחליפים את המים ובלילה מאחסנים במקרר)
1 צרור בצל ירוק, קצוץ (החלק הלבן והירוק)
1 כרישה, פרוסה דק
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
2-3 גזרים פרוסים
3 תפוחי אדמה חצויים ופרוסים
2-3 גבעולי טימין
2-3 עלי דפנה
מלח
שמן זית
1 כף שמן קוקוס (לא חובה)
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
- בסיר רחב, מחממים שמן זית עם כף אחת של שמן קוקוס (שמן הקוקוס לא חובה אבל מומלץ – הוא מעניק למרק קטיפתיות וברק). מאדים את הבצל הירוק הקצוץ והכרישה במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 5-10 דקות נוספות.
- מוציאים את הפטריות השחורות ממי ההשרייה (שומרים את המים בצד). סוחטים וקוצצים דק ומוסיפים לסיר. מוסיפים את מי ההשרייה (כדאי לוודא שאין חול בתחתית כדי לא לשפוך אותו פנימה) ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, השעועית, הטימין ועלי הדפנה ומכסים במים. מבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית רכה לחלוטין. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
- אם רוצים מרק סמיך יותר, מוציאים חלק ממוצקי המרק עם מעט מהנוזלים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, מחזירים לסיר ומערבבים.