קציצות חומוס ומנגולד ברוטב סלק ועגבניות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
חשוב לשמור על העסיסיות של תערובת הקציצות ולא לחשוש מהתפרקות – העמילנים שבקטניות הם כנראה הדבק החזק ביותר של הטבע. אל תתקמצנו על התיבול של התערובת, פנקו אותה בהל ובפלפל שחור בנדיבות.
חומרים לכ-25 קציצות:
לקציצות:
250-300 גרם גרגירי חומוס, מושרים לפחות 12 שעות במי ברז
3-4 גבעולי מנגולד, שטופים וקצוצים גס
1-2 שיני שום
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ טרי מלימון אחד
1-2 כפיות הל טחון
2-3 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)
לרוטב:
2 סלקים גדולים, קלופים ומגורדים גס
3 עגבניות בינוניות בשלות וחתוכות גס (רצוי לקלוף, לא חובה)
חופן גדול של עגבניות שרי (רצוי תמר), חצויות
צרור עלי בק צ'וי (או מנגולד או תרד טורקי), קצוצים גס עם הגבעולים
1 בצל סגול, קצוץ
4-5 שיני שום, פרוסות
4-5 עלי מרווה טריים
חופן נענע טריה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף רכז רימונים
1 כף מיץ לימון
1-2 כפיות קליפת תפוז מגורדת
1-2 כפיות קליפת לימון מגורדת
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
1-2 כוסות מים
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו את הבצל והשום עם עלי המרווה במשך כ-5 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הסלק, העגבניות ועלי הבק צ'וי וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החומץ, רכז הרימונים, הנענע, קליפות התפוז והלימון ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהירקות מתבשלים והטעמים מתאחדים. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים את הקציצות: מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשריה ומכניסים למיכל מעבד המזון עם שיני השום וחצי מכמות המנגולד הקצוץ. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב.
- מוסיפים לעיסת החומוס את שארית המנגולד הקצוץ וקליפת הלימון המגורדת ומתבלים בהל, מלח והרבה פלפל שחור גרוס. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים שמן במחבת רחבה. יוצרים קציצות מעיסת החומוס ומטגנים קלות, 1-2 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות מעט. מעבירים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל אותן ברוטב כ-5 דקות נוספות, עד שהן מתבשלות וסופגות טעמים. מגישים על אורז לבן או מלא.