אומלט חומוס-תירס ועשבי תיבול
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
זה מה שמכונה באופן רשמי "מתכון בסיס", כי מכאן אפשר להתפרע ולשחק לכל מיני כיוונים. בשבילי קמח חומוס הוא קצת דומיננטי מדי, אז ערבבתי אותו עם קמח תירס שמוסיף מתקתקות ופריכות. הגרסה הזאת קצת דחוסה וכבדה (יאמ) אבל מי שמעדיף גרסה קלילה יותר, יכול לדלל את הבלילה בקצת יותר מים. אפשר להוסיף עשבי תיבול מכל הסוגים שאתם אוהבים, פתאום חשבתי כמה טוב יבואו בפנים פרוסות שמפיניון שהושרו קודם בחומץ בלסמי ושמן זית, או לחילופין, איזה נחמד היה לגרד על פומפיה כרובית טריה ולהוסיף לתערובת.
חומרים לאומלט זוגי:
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס קמח תירס
150-200 גרם טופו
כ-1 כוס מים (רצוי חמים)
חופן כוסברה קצוצה
1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1-2 שיני שום כתושות
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
- חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים במעבד מזון עם 1/4 כוס מים חמים, עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- מניחים את הקמחים בקערה, מוסיפים את קרם הטופו ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת נוזלית אך סמיכה מאד (אצלי, זה היה טיפה יותר מכוס, יחד עם המים של הטופו. אפשר כאמור לעשות את זה מעט דליל יותר). מוסיפים את הכוסברה, הבצל הירוק, השום הכתוש ומתבלים במלח ובפלפל.
- מחממים במחבת שמן זית (או שמן צמחי אחר שאתם מעדיפים, כמו שמן קוקוס עדין או שמן זרעי ענבים) – לא להתקמצן על הכמות, כי בתערובת עצמה אין שומן. יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים. מכסים וממשיכים לטגן 5-7 דקות מעל להבה גבוהה, עד שצידו התחתון של האומלט מתקשה ומשחים.
- הופכים את האומלט (אפשר להפוך לצלחת ולהחליק אותו חזרה למחבת) וממשיכים לטגן כדקה אחת בלבד (לא לייבש יותר מדי). חוצים, מוציאים לצלחות ומגישים מיד.
- מומלץ להגיש עם עגבניה טרייה מגורדת (כמו לג'חנון) או עם פסטו של בזיליקום או כוסברה, שיתנו לאומלט קונטרה קרירה ורעננה.