סלט חומוס, עגבניות ובצלים מקורמלים
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
יום העצמאות
ללא גלוטן
הסלט הזה נולד בהשראה של סלט מאד דומה שאכלתי במסעדת "טוטו". לצערי המסעדה המשובחת הזאת רחוקה מאד מלהיות ידידותית לטבעונים, אבל אכלתי בה את הסלט הנפלא הזה שבמקור הוא חלק ממנה שמכילה כל מיני דברים שאני כבר לא אוכלת. אבל ההתרגשות האמיתית שלי בהכנה שלו הפעם היתה זה שהצלחתי להנביט חומוסים לראשונה בחיי – מי היה מאמין שמהעיגולים היבשים והנוקשים האלה יכולים ללבלב נבטוטים צעירים? ראו בהמשך כמה מילים על הנבטה ביתית, זה קל! שווה לנסות.
חומרים:
2-3 כוסות חומוס מבושל, רך אך מוצק (רצוי מונבט)
2 חופנים עגבניות שרי מכל הסוגים והצבעים שיש לכם, שטופות וחצויות לאורכן
חופן עלי נענע טריים (רצוי הקטנים)
חופן עלי בזיליקום טריים (רצוי הקטנים)
1 פלפל צ'ילי אדום או ירוק, פרוס דק
1 בצל בינוני, פרוס לחצאי טבעות עבות
מעט סוכר חום
מעט חומץ בלסמי
חומץ בן יין לבן או חומץ שרי
שמן זית
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס טרי
- מאדים את טבעות הבצל במעט שמן זית במחבת במשך כ-5 דקות מעל להבה גבוהה. מוסיפים מעט חומץ בלסמי ומפזרים סוכר חום. ממשיכים לאדות 5-10 דקות נוספות, עד שהבצלים מתרככים ומשחימים. מניחים להצטנן.
- מניחים את החומוס, העגבניות החצויות, העלים הירוקים, הצ'ילי והבצלים בקערה. מוסיפים חומץ, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים ל-5 דקות עד חצי שעה לספיגת טעמים ומגישים.