גנאש שוקולד מריר, עוגיית תבלינים ופירות מקורמלים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
פירות טריים, שוקולד מרוכז ובצק פירורי מתובל מייצרים קינוח קיצי חגיגי במיוחד.
חומרים:
לגאנש שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר פרווה (לפחות 53% מוצקי קקאו)
200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס
לעוגיית תבלינים:
80 גרם (1/4 כוס) שמן מזולה או שמן צמחי אחר
90 גרם (1/2 כוס) קמח
90 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים טחונים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
10 גרם (2 כפות) פולי קקאו גרוסים (להשיג בחנויות הטבע או בחנויות האפייה המתמחות)
5 גרם (1 כפית) עלי כוסברה יבשים
2 בננות בשלות ומוצקות, פרוסות דק
4 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
מעט שמן צמחי
מעט סוכר דמררה
- מכינים את הגנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותן בקערה. מחממים את קרם הקוקוס בסיר, מביאים לרתיחה ויוצקים על קוביות השוקולד. מערבבים במטרפה עד שמתקבל קרם אחיד וחלק. מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעתיים, עד שמתקבלת תערובת מוצקה.
- מחממים תנור ל 150-160 מעלות.
- מכינים את עוגיית התבלינים: מניחים קמח, שקדים טחונים, סוכר, פולי קקאו גרוסים וכוסברה יבשה בקערת המיקסר. מערבבים עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את השמן הצמחי, עד שמתקבלת תערובת פירורית אחידה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים על התבנית 2 כפות מתערובת הבצק ומשטחים בעזרת האצבעות לצורת ריבוע בעובי של כ-1/2 ס"מ. ממשיכים כך עם יתרת הבצק, עד שמתקבלים 8 ריבועים. אופים בתנור 3-4 דקות, עד שהשוליים של העוגיות מזהיבים. מוציאים ומניחים להצטנן.
- מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפרטורה ל-250 מעלות.
- מניחים את הפירות החתוכים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן, מפזרים מעט סוכר דמררה וצולים במדף העליון ביותר של התנור במשך 1-2 דקות, עד שהסוכר נמס והפירות משחימים ומתרככים מעט (לא לתת להם להתרכך יותר מדי).
- מעבירים בזהירות בעזרת תרווד 2 עוגיות לכל צלחת הגשה. על עוגייה אחת מניחים פרוסות בננה מקורמלות ועל העוגייה השנייה פלחי תאנים צלויים. מניחים מעל כל עוגייה כף (קאנל) מגאנש השוקולד הקר ומגישים מיד.