כדורי שוקולד מופלאים עם סופר פודס

12 תגובות לפוסט

  1. יולי הגיב:

    מהיכן ניתן להישג זרעי המפ? אודה על תשובה

  2. ככה סתם הגיב:

    מלח בכדורי שוקולד ? אכלתי לאחרונה שוקולד שהיה כלכך מלוח שמיד זרקתי אותו

    • אורי שביט הגיב:

      היי, קודם כל – לא חייבות! דבר שני, קצת מלח פותח את הטעמים המתוקים ובכלל פותח טעמים (כמעט בכל מתכון לעוגה יש קורט מלח). דבר שני, כשזה במידה הנכונה, אני מאד אוהבת את השילוב של מלח ושוקולד. עניין של טעם 🙂

  3. שאלה ופטנט הגיב:

    שאלה: מה זה הסגול בתמונה? אפקט דופלר או איזה ציפוי שלא הוזכר?
    פטנט: הצהרת שחובבת טעמי קפה – ניסית ציפוי קפה טחון? פגז! משום מה דווקא פושט שחסר טעם והשפעה כמשקה, יותר טעים מאשר איכותי (אולי כי הטחינה פשוט לא נכונה לחליטה).

  4. עוד פטנטים? הגיב:

    "הזעתי" על זה לפני ששאלתי אבל רק כשענית ובאתי לפתוח בשוקולטיירית הישראלית שמכרה שוקולד זעתר ליפנים בהצלחה*, הבזיק לי סומאק לציפוי ארגמן. ומכאן מתבקשים מנטה (ספלנדיד), צ'ילי, תות ועוד. שמעתי גם על בזיל בקקאו ועשיתי פעם "מנטה" לוהט מזרעי וממברנות חריף טרי וחליטת אקליפטוס…
    הל, חוויאג' לקפה וכל אחד ממרכיביו וכן הלאה להעז בראש ההודי עם הצבעוניות וזה לא רק ליופי. אנסה בהבאים פלפל שחור.
    שורת סופרפודס ופרחי מאכל זמינים טחון או לטחון/לקצוץ לבד, כפרחי לוונדר שכנראה יותר יילכו עם קקאו רובי.
    ואז ראיתי שיש הרחבה בדונאטס קקאו אצלך אז חייב קישור כאן לשם, גם כי ציפויים רטובים אפשר ולא רק שדורשים הכנה.
    למשל תותים טריים קצוצים. או מעוכים ואז עוד ציפוי יבש כקמח מצה שלא סופרפוד אך תורם מעט אגוזיות והמיוחד בו שנותן תחושה כאילו הציפוי חם. ניסיתי גם עמילן (תפ"א) כמו שמצפים רחת לוקום, פלאפי ופודרתי, הנגטיב של אבקת הקקאו.
    *זה ושילוב צ'ילי-קקאו נתנו לי אומץ לעשות רוטב קפה מחציל! ולא רק מתוק אלה עוקצני עם הגרעינים והקליפה. פירטתי בתגובה שלשום ולא מופיעה, אולי בגלל מילים בסגנון שתיארתי את ציפוי הקפה, עקב המצב נחסם?
    אין לי מילים אחרות לתאר את התוצאה, עומק הטעוממי, רק שלא אעשה שוב כי זה פשוט לבלוס שכמה שבריא זו לא המטרה.
    ואת אשמה, כי הכנסת כחובה סירופ מייפל סינתטי לסניקרס אז בדקתי מה בו וברטבי קפה/מוקה…

    • אורי שביט הגיב:

      סליחה לא הספקתי לאשר! רעיונות מעולים ואיזה כיף זה להפוך את המטבח למרגש משחקים 😊 עלי והצליחי!

      • הפטנט גם לאסקפיזם הגיב:

        וואלה, חשבתי שהמילים הנפיצות גרמו לחסימה אוטומטית. אם הבנתי נכון שלפחות ראית, אז את יודעת שכבר הוספתי פלפל שחור לריבה בחיתוכיות שלך. ברור שלא אתמול התחלתי לשחק ושעמוק בקטע הבריאותני, החיתוכיות בריא יחסית לגרסאות פריך שפוגשים וגם קל להפוך לבריאותני.
        צודקת, רק שככיף קשה כיום להגדיר. אבל זה יצירה ומצליח לתפוס כל תא במוח. והפעולות – גם בגוף. חיוני בין הלם להלם מהמתרחש לא פחות מפנים מאשר מחוץ.
        רוצה להרים לך להנחתה, לבחון אפשרות ליזום איתך פרוייקט חברתי כשאת ממילא פועלת כך עם ובלי להתכוון. ממה שהספקתי לקרוא עולה שהגישות שלך נכונות בנושאים הרלוונטיים. ושאת זו שבד"כ מרימה להנחתה 🙂

        • אורי שביט הגיב:

          כן כמובן שראיתי, לגמרי מתאים. ותודה על המילים הטובות, כרגע אני פחות יכולה להירתם לפעילות מהסוג הזה לצערי. אבל תודה שחשבת עלי 😊

          • פטנט ימתין הגיב:

            חברתי זה לטובת הכלל, לא בהכרח כרוך בהירתמות/התנדבות ולא כל מי שיוזם גם מוציא לפועל.
            ולהציג היטב זו החוזקה שלך, לא שלי, אז אפילו לא ניסיתי. תחת זאת ציינתי שאת כבר עושה ממילא ושרוצה רק לבחון איתך.
            כעת רואה שהוספת המילה פרוייקט מטעה. פרוייקט כבר עשית וממשיך להיות נגיש.
            ממבט בבלוג ברור שאינך פנוייה כעת. גם אני לא יכולה להירתם, לכן שברתי את הראש איך בכ"ז כי הרצון עז וכבר מעבר לצו השעה, כשהבעיות היו הרבה לפני המלחמה כפי שהחל לצוף כבר בקורונה.
            ברוח התיאורים שלך מה קורה כשאת מרימה למישהו להנחתה אמתין לכשיסתייע (אולי אעז לנקר קצת?).
            יש לך את האימייל שלי, רק אם את שולחת תיידעי גם במענה לתגובה כי הוא נפרץ.

          • אורי שביט הגיב:

            תודה רבה, בטוחה שתימצא לך הדרך!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |