כדורי שוקולד מופלאים עם סופר פודס
מרץ 8, 2021
מה זה נראה כמו ממתק, טעים כמו ממתק אבל בריא במיוחד? נכון, אלה לא בדיוק כדורי שוקולד קלאסיים אבל הם כל כך טעימים שלא תוכלו להפסיק לנשנש אותם. למקרה ששאלתם את עצמכם, גם ילדים יעופו עליהם
התקופה האחרונה ניתקה אותנו לא רק מהשגרה, אלא גם מהרבה אנשים שאנחנו אוהבים – כבר כמעט שכחתי שפעם היו מתקבצים אצלנו בסופי שבוע חברות וחברים לארוחות משותפות (שלא תחשבו שרק אני בישלתי, כל אחת היתה מביאה משהו בדרך כלל!) וכמה שהביחד הזה, עם אנשים שאנחנו אוהבים, ממלא אותנו בשמחה ובבריאות. בסופש שעבר, במסגרת בקרת האיכות על המיזם החדש שלי (מה איזה? ג'ינג'ית כמובן, אוכל טרי ומבושל שאנחנו שולחים הביתה) הבאתי דוגמאות של המנות שמילאו את המקרר ומיד היה לי ברור שנדרשת להתקבץ אצלנו קבוצת מיקוד קטנה (בהתאם להנחיות). רק כשנפגשנו שוב, סביב השולחן במטבח, עם כל האוכל הטעים והחברה האהובה, הבנתי עד כמה זה היה חסר לי.
אורלי, אחת מהאורחות האהובות עלינו, החליטה לפנק עם כדורי שוקולד שהביאה ואני לא יכולתי להפסיק לאכול. כל כך טעימים ועשירים ועם טעמים מעניינים, שמיד פקדתי עליה לשתף אותי במתכון ומיהרתי לצלם את הכדורים המעולים שלה לפני שייעלמו אצלי בבטן. מה שנחמד בסיפור זה שהתלהבתי מהם באמת בגלל הטעם וכל כך שמחתי לגלות שמבחינה תזונתית לא רק שהם לא נזק גדול, יש בהם המון דברים טובים ממש, שזה אפילו סוג של מצווה לאכול אותם. ועם תירוץ כזה מצוין אני מפצירה בכם להכין אותם לפחות פעם אחת. תודו לי אחר כך.
מתנה לחג במבצע מיוחד! הספר החדש "חגיגה טבעונית" ב-69 ש"ח בלבד
כדורי שוקולד מופלאים ומלאים כל טוב
אורלי מספרת שהיא מכינה את הכדורים האלה כל פעם קצת אחרת, הצבע הורוד המהמם בתמונה הוא של אבקת פיטאיה שאורלי מזמינה מ"אייהרב" ("זה בעיקר לקישוט", היא מודה בעצמה), אפשר אבל ממש לא חייבים כדי שזה ייצא יפה וטעים.
חומרים ל 20-25 כדורים
250 גרם תמרי מג'הול מגולענים (אם הבלנדר לא חזק מספיק כדאי להשרות כמה דקות במים)
150 גרם אגוזים וגרעינים למיניהם (אני ערבבתי פקאנים, קשיו, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת)
3 כפות קקאו ניבז או שוקולד צ'יפס
2 כפות זרעי האמפ/צ'יה/פשתן טחון
3-4 כפות חמאת בוטנים/שקדים/טחינה
3-4 כפות אבקת קקאו (לפעמים אני מגוונת ומחליפה את הקקאו באבקת חלבון שוקולד ואז זה יכול להיות חטיף חלבון קליל)
1/2 כפית מלח הימלאיה
לציפוי:
אבקת קקאו, שבבי קוקוס, אגוזים טחונים למינהם, זרעי האמפ, צ'יה, קקאו ניבז וכדומה.
אבקת קקאו, שבבי קוקוס, אגוזים טחונים למינהם, זרעי האמפ, צ'יה, קקאו ניבז וכדומה.
+ מעבירים את התמרים למיכל של הבלנדר (אם השריתם אז סננו מהמים לפני הטחינה) וטוחנים עד שהם הופכים לעיסה חלקה ודביקה. מעבירים לקערה.
+ טוחנים בבלנדר את האגוזים והגרעינים עם שברי הקקאו או השוקולד צ'יפס בפולסים, רק כדי לפורר אותם קצת יותר. מעבירים לקערה עם התמרים.
+ מוסיפים לקערה את זרעי ההאמפ או הצ'יה או הפשתן, חמאת בוטנים (או שקדים או טחינה), קקאו ומעט מלח ולשים בידיים לתערובת דביקה ואחידה. אם העיסה רכה מדי מוסיפים מעט אבקת קקאו, אם יבשושית מדי מוסיפים עוד מעט חמאה/טחינה.
+ יוצרים מהתערובת כדורים בידיים רטובות ומגלגלים בחומרי הציפוי שאוהבים. מעבירים לצלחת או לקופסא ושומרים במקרר עד להגשה.
עוד מתוקים טעימים וגם בריאים
רביולי תפוחים עם ריקוטה שקדים
פונדו שוקולד טבעי
תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה
תגיות: טראפלס, סופר פוד, כדורי תמרים, חטיף בריאות, כדורי בריאות, כדורי שוקולד
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
מהיכן ניתן להישג זרעי המפ? אודה על תשובה
מזמינים בדרכ מ IHERB או אתרים דומים און ליין. לא בטוחה שיש בארץ.
מלח בכדורי שוקולד ? אכלתי לאחרונה שוקולד שהיה כלכך מלוח שמיד זרקתי אותו
היי, קודם כל – לא חייבות! דבר שני, קצת מלח פותח את הטעמים המתוקים ובכלל פותח טעמים (כמעט בכל מתכון לעוגה יש קורט מלח). דבר שני, כשזה במידה הנכונה, אני מאד אוהבת את השילוב של מלח ושוקולד. עניין של טעם 🙂