חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד
[סה"כ: 1 ממוצע: 4 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד כשמכינים אותו בקלי קלות.
חומרים לכ-30 ממתקים:
200 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים – מה שבא)
200 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו
120 מ"ל קרם קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
- מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את האגוזים הקצוצים תוך כדי ערבוב במשך 5-8 דקות. מוסיפים את המייפל (זהירות, הוא יבעבע) ומערבבים מיד, כך שכל שברי האגוזים יצופו בסירופ. מסירים מהאש.
- משטחים את האגוזים הממותקים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של 1-2 ס"מ ומאחסנים בינתיים במקרר או במקפיא.
- ממיסים את השוקולד עם קרם הקוקוס בסיר קטן מעל להבה נמוכה, תוך כדי בחישה כדי שלא ייחרך, עד לקבלת קרם חלק.
- מוציאים את התבנית עם האגוזים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם. משטחים היטב ומעבירים למקרר להתמצקות למשך שעתיים לפחות (אפשר לזרז תהליכים במקפיא).
- חותכים לקוביות ומגישים. אם נשאר משהו, ניתן לשמור במקרר.