מרק עגבניות איטלקי קר
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
בארוחה ב"פרונטו" המרק הזה הוגש ב"שוט" – כוסית קטנה וצוננת של מרק עגבניות עז טעמים, עליו הונחו פרחים זעירים וטריים של כרובית וברוקולי, שהוסיפו לו נגיסות משגעת.
חומרים ל-4 מנות ראשונות:
4 עגבניות, חתוכות גס
1 מלפפון, חתוך גס
1/2 פלפל אדום, חתוך גס
1/4 פלפל חריף
1 כוס מיץ עגבניות מוכן (100% מיץ עגבניות, רצוי אורגני)
2 פרוסות לחם ללא הקרום, ספוגות במים וסחוטות
1/4 בצל סגול
2 שיני שום
2 כפיות שטוחות סוכר
3 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס טרי
מעט רוטב טבסקו
מעט חומץ שרי (חרז) או חומץ בן יין אדום
3 כפות שמן זית משובח
- מכניסים את כל החומרים מלבד שמן הזית למיכל של מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את שמן הזית, מערבבים מעט בכף ומגישים.