שקשוקה תירס
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
כשלמדתי איך "סוחטים" קלחי תירס טריים, המראה של הקרם הצהוב שנחלץ מהגרגירים הזכיר לי מיד חביתה מקושקשת. שידכתי את אותו לעגבניות קיץ נהדרות (מומלץ להשתמש בשרי תמר אם יש) ובצל ירוק קצוץ, וקיבלתי שקשוקה מתוקה-חריפה וצבעונית.
חומרים ל-2 מנות:
5 קלחי תירס טריים
3-4 עגבניות קטנות בשלות מאד, חתוכות לקוביות, עם המיץ והגרעינים
(או 2-3 חופנים של עגבניות שרי תמר חצויות)
3-4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
פפריקה מתוקה, חריפה ו/או מעושנת
מלח גס אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
להגשה:
חופן פטרוזיליה קצוצה
- "סוחטים" את קלחי התירס: מקלפים את הקלחים ומסירים את הסיבים. מחזיקים את הקלח בצורה אנכית על קרש חיתוך וחורצים בעזרת סכין חדה במרכז כל שורת גרגירים, לאורך הקלח כולו. אחרי שכל הגרגירים נחרצו, הופכים את הסכין ובעזרת הצד הקהה של הלהב מחלצים בלחיצה את תוכן הגרגירים לכיוון הקרש. כך לא חותכים את הקליפות יחד עם התוכן, אבל לא נורא אם כמה מהן משתרבבות פנימה. ממשיכים כך עם יתר הקלחים ואוספים את הקרם החלבי לקערה. מניחים בצד.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים בו את הבצל הירוק והצ'ילי הקצוץ במשך 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות עם הגרעינים והמיץ וממשיכים לאדות במשך 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות מתרככות מעט והנוזלים מצטברים במחבת.
- מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ואם רוצים – גם פפריקה מעושנת, שתעניק תוספת טעם מיוחדת למנה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את קרם התירס בעזרת כף לרוטב העגבניות ומניחים לו להתבשל 1-2 דקות כדי להתחמם ולספוג טעמים. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.