קרפצ'ו חצילים עם סביצ'ה מנגו
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
מנה אישית חגיגית ויפה, צבעונית, טרייה ומרעננת, שוברת שגרה ומפתיעה את החך. עוד מה שכיף בה, זאת היכולת לשנות מרכיבים ולשחק עם תוספות וטעמים לכל מיני כיוונים. בשביל זה המציאו את המטבח, לא?
בסך הכל מדובר במנה פשוטה עם טעמים כמעט-קלאסיים של כל אחד מהמרכיבים, שהחיבור ביניהם הוא שהופך אותה ל"וואו".
חומרים ל-2 מנות:
לקרפצ'ו:
2 חצילים בינוניים, מוצקים ומבריקים
חופן שקדים טבעיים, קצוצים גס
חופן עלי כוסברה טריים (אפשר להחליף בנענע)
צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
שמן זית
לסביצ'ה:
2 מנגו בשלים ומוצקים, חתוכים לקוביות בגודל 1-2 ס"מ
1 בצל שאלוט חתוך דק מאד
צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
מיץ מ-1/2 לימון
חופן כוסברה קצוצה
מעט מלח ים
- מכינים את החצילים: קולים אותם מעל להבה גלויה ומסובבים מדי פעם במלקחיים, עד שכל הקליפה חרוכה ובשר החציל רך. מעבירים לקערה ומניחים להצטנן במשך כ-10 דקות. מקלפים את הקליפה השרופה ומניחים את החצילים במסננת פלסטיק להגרת נוזלים.
- מניחים בקערה את קוביות המנגו, מוסיפים את שאר חומרי הסביצ'ה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- פורסים חציל קלוף אחד לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים אותן על נייר אפייה משומן בשמן זית. מניחים עליהן נייר אפייה נוסף ומשטחים בעדינות בעזרת תחתית של סיר קטן או כלי שטוח אחר, עד שמתקבל "שטיח" דק של חציל. מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הקרפצ'ו על צלחת ההגשה. ניתן לעצב את הצורה מעט בעזרת האצבעות. חוזרים על הפעולה עם החציל השני.
- מזלפים מעל הקרפצ'ו מעט שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור גרוס.
- מניחים במרכז כל צלחת מחצית מכמות הסביצ'ה. מפזרים מסביב שקדים קצוצים, עלי כוסברה או נענע ופרוסות צ'ילי ומגישים.