מתכונים לשבועות על טהרת הצומח

מתכונים לשבועות על טהרת הצומח

מחזירים את שבועות למקורות וחוגגים את חג הקציר עם שפע מתכונים לשבועות על טהרת הצומח המבוססים על שבעת המינים

שבועות שלי בשנים האחרונות כבר אינו "חג החלב" – לא מאז שגיליתי שבייצור חלב אין שום חגיגה אלא סבל נוראי לבעלי החיים ובמקביל, עד כמה החלב מזיק לנו ולבריאותנו. כך שחג החלב הוא בעיקר חגיגת מצלצלין של חברות החלב, בשעה שאני ורבים אחרים מעדיפים לחגוג אותו כפי שהיה במקורות – חג עונתי ומקומי של ימי הקציר, שסממניו המרכזיים הם שבעת המינים: חיטה (רגילה, ירוקה או כוסמין), שעורה (או בגרסתה המוכרת לנו – גריסים), גפן (עלים, ענבים או צימוקים), תאנה, רימון (גם רכז רימונים יעבוד), זית ותמר (כפרי או כסילאן). נוסף על מאכלים נפלאים שאפשר לייצר ממזונות אלה על כל סוגיהם, כמובן שניתן לצרף למסיבה גם מאכלים אחרים שאנחנו רגילים ואוהבים לאכול בשבועות: פסטות, מאפים, לזניות ועוד, ללא שימוש בחלב כלל. לפניכם אוסף של מתכונים לשבועות על טהרת הצומח, שכל בני המשפחה והחברים יאהבו ויחגגו איתם בשמחה.

מתנה נהדרת לחג – הספר החדש "חגיגה טבעונית" במבצע שווה במיוחד

סדנה חדשה: מבשלים טבעוני עם אורי שביט במטבח שלכם!

מתכונים לשבועות על טהרת הצומח

מאפים

חלה מתוקה במילוי שקדים

כרובית אפויה במילוי תרד, אפונה וקשיו

פיצה טבעונית עם מוצרלה שקדים נמתחת

מעטפות פילו במילוי טופו משי ותרד

קיש פטריות וכרישה

בורקס דפי אורז

כמו חצ'אפורי: לחם מחבת ממולא גבינת פסטו

מאפה בצק עלים בצורת שמש במילוי תרד

מוסקה יוונית עם רוטב בשמל

גאלט: קיש צרפתי במילוי טופו בזיליקום וירוקים

גאלט סלקים עם בשמל של יוסי שטרית

פשטידת פסטה מוקרמת

לזניה לבנה עם פטריות ותרד

עוגת שושנים מלוחה במילוי קרם טופו ועגבניות מיובשות

בורקס פטנט מהיר הכנה במילוי מוצרלה שקדים ביתית 

לחם דובדבנים

פוקצ'ה זיתים מתובלת

פיצה צרפתית עם בצל וזיתים

פשטידת כרובית

פשטידת תרד ומנגולד

פשטידת גזר וקישואים

שבלולי ארטישוק וזיתים

גלילות פילו במילוי תרד ובמילוי חצילים

לזניה חצילים ותרד

לזניה ארטישוק ובצלים מקורמלים

פיצה של דלעת יפאנית וזוקיני

לזניה טבעונית ב-5 דקות עם ממרח קשיו

קנלוני במילוי מנגולד, טופו ואגוזים

מאפה יווני במילוי מנגולד ופטריות

בורקס במילוי טופו, זיתים ועשבי תיבול

מגישים קר או חם. עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה

מגישים קר או חם. עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה

מתכוני ביכורים, "גבינות" ושבעת המינים:

פסטה אלפרדו טבעונית

משולשי כרישה במילוי חיטה ירוקה

לביבות כרובית

כדורי גבינת טופו בשלושה צבעים

פולנטה רכה עם אספרגוס ואפונה

בצלים ממולאים בשלושה סוגי חיטה

מג'דרה פריקי ועדשים בתנור

סלט "חלומי" טבעוני

תבשיל מנגולד, משמשים ולימון כבוש

סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים

תבשיל חיטה ירוקה וירקות

סלט חיטה קיצי

ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות

חמין עדשים שחורות וחיטה ירוקה

תבשיל חיטה ירוקה, כרוב סגול ובצלים

חיטת כוסמין עם בטטות וטופו

עלי גפן ממולאים בחיטה ירוקה עם צימוקים ומיץ ענבים טריים

גריסים בכרישה ויין לבן

ריזוטו גריסים עם דלעת ערמונים צלויה

סלט גריסי פנינה, עשבים ותאנים צלויות

"ריזוטו" גריסים לימוני עם אפונה

חמין חיטה, גריסים ופירות מיובשים

מוס דובדבנים עם שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו, מניסיון.

מוס דובדבנים עם שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניו, מניסיון.

חצילים מתוקים-חריפים בסילאן

ניוקי בטטה

ניוקי בקרם חצילים קלויים ורוטב עגבניות טרי

ניוקי תפוחי אדמה של מסעדת זכאים

קינוחים:

שטרודל גבינה ופירות יער

עוגת גבינה בכוס עם ריבת פירות יער

עוגת בסקוויטים עם גבינה בטעם של פעם

גאלט תותים עם קרם שקדים

גלידוניות במילוי קרם שוקולד לבן וקרמל

גביניות טבעוניות עם פירות יער

טרייפל שכבות של תותים, קצפת ועוגת ספוג

רביולי תפוחים עם גבינת שקדים

פאי אפרסקים עם יוגורט

עוגת גבינה פירורים טבעונית

פאי משמשים עם קרם שקדים

פאי תותים עם קרם משי

עוגת שמנת ופירות של פעם

מלבי טבעוני

מוס דובדבנים עם קרם שוקולד

בורקס במילוי קרם שוקולד חם

לפתן פירות מתובל

בצק פילו במילוי פירות עם גלידת חלבה-בננה ורוטב שוקולד

ממתק תמרים בציפוי שוקולד

תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה גולמית

סיגרים של תפוחים ופיצוחים בקרם שקדים וניל

Print Friendly, PDF & Email

16 תגובות לפוסט

  1. תיווך רב-דר הגיב:

    אשמח לקבל במייל עדכונים לגבי מתכוני אוכל טבעוני….
    ממה שראיתי עד כה זה מרשים מאוד…. :

  2. שני הגיב:

    בתור מישהי שרק עכשיו עברה לטבעונות מסיבות אידיאולוגיות אני חייבת לציין שהאתר ממש עזר לי לא לוותר לעצמי מסיבות שאין מה לאכול מבחר ממש גדול של מאכלים !! 😛 😉

  3. רוני הגיב:

    היי אורי,
    עברתי משלושים שנות צמחונות לטבעונות לפני שלושה חודשים, והאתר שלך עוזר המון!
    ממש בא לי על הפשטידת מנגולד ותרד, אבל אני גרה בלונדון ולא כל כך בטוחה כמה זה בדיוק מכל ירק? אם תוכלי להגיד לי פחות או יותר על איזו כמות מדובר בגרמים זה יהיה נפלא!
    תודה רבה!
    רוני

    • אורי הגיב:

      לא שקלתי האמת.. צרור מנגולד זה נניח 8-10 גבעולים. תרד עלים הייתי לוקחת חבילה גדולה של קילו.

  4. מיה הגיב:

    מעולה! תודה!

    נ. ב. הלינק של הסלק הממולא מפנה למתכון לפוקצ'ה…

  5. ליבנת הפלר הגיב:

    אשמח לקבל עדכונים למייל
    תודה

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |