חצילים קלויים עם בצל ירוק
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
יום העצמאות
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
חצילים היו תמיד חלק בלתי נפרד מהשולחן הישראלי, הרבה לפני ש"חציל בטחינה" הפך למכת תפריטי המסעדות. אני אוהבת להשאיר אותם קרובים למקור ולהתענג על בשרם המוצק והטעים של חצילי בלאדי טריים. אם אתם לא נרתעים מהבלאגן, קלייה על אש ישירה תנפיק תוצאה טעימה אפילו יותר.
חומרים:
2-3 חצילים "בלאדי" גדולים ומוצקים
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לא חובה)
3 שיני שום פרוסות דק
מיץ מ-1 לימון
שמן זית איכותי
מלח גס אטלנטי
- מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות לפחות).
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את החצילים. צולים בתנור החם במשך 45-60 דקות, עד שהחצילים רכים ושחומים (אפיית יתר תייבש ו"תעלים" חלק מהבשר). אני לא נוהגת לחורר אותם כלל.
- מניחים את החצילים הקלויים על קרש חיתוך וחותכים בסכין גדולה את אחת הפאות שלהם. מחלצים את בשר החציל החם מהקליפה ומניחים במסננת שמונחת מעל קערה. מניחים כרבע שעה להגרת נוזלים.
- מעבירים את בשר החצילים חזרה לקרש החיתוך ו"חותכים" אותו מעט בעזרת כף עץ שטוחה (מגע עם סכין מתכתית יגרום לו להתחמצן ולהשחיר). מערבבים בקערה עם שאר החומרים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.