גויאבות בטמפורה על קרם קוקוס
[סה"כ: 1 ממוצע: 4 ]
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מלכות הסתיו הריחניות בגרסה חמימה ופריכה, משתדכות בצורה מושלמת לקרם קוקוס סמיך וצונן. גם מעקמי האף יאהבו.
חומרים ל-4 מנות:
4 גויאבות בשלות ומוצקות
לסירופ לימון:
1/2 ליטר מים
1 כוס סוכר
1/2 לימון
לטמפורה:
3/4 כוס קמח טמפורה (ללא ביצים)
1 כף סוכר
1/2 כוס מי קרח
שמן צמחי לטיגון עמוק
לקרם קוקוס:
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
להגשה:
אבקת סוכר
- מכינים את סירופ הלימון: מרתיחים את המים והסוכר בסיר עם חצי לימון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות. מסירים מהאש, סוחטים את הלימון לתוך הסירופ ומניחים להצטנן.
- פורסים את הגויאבות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומשרים בסירופ למשך כחצי שעה.
- מכינים את בלילת הטמפורה: טורפים יחד קמח טמפורה, סוכר ומי קרח (חשוב להשתמש במים מאוד קרים למען הפריכות של הטמפורה המטוגנת).
- מכינים את קרם הקוקוס: בקערית קטנה מערבבים היטב 1/4 כוס חלב קוקוס וכף קורנפלור. בסיר קטן מרתיחים את יתרת חלב הקוקוס עם 2 כפות סוכר. משווים טמפרטורות: מוזגים מעט מהחלב הרותח אל קערית הקורנפלור, מערבבים היטב ויוצקים את תערובת הקורפלור אל הסיר עם החלב הרותח תוך כדי טריפה. ממשיכים לערבב רק עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
- מטגנים את הגויאבות: מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את פרוסות הגויאבה בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק במשך כחצי דקה מכל צד, עד שהפרוסות מזהיבות. מניחים על צלחת עם נייר סופג.
- מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים קרם קוקוס לצלחות רחבות ועמוקות ומניחים על גבי הקרם פרוסות גויאבה מטוגנות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.