פיתות כיס ביתיות
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
יום העצמאות
ידידותי לילדים
מתכון של חברי הטוב אסף מבורך. עד שלא ניסיתי לא הבנתי כמה זה קל, ואיזה אושר יכולה לגרום הצפייה בהן כשהן מתנפחות בתנור. שילובי הקמחים באחריותכם – אפשר רק קמח לבן ואפשר לשלב סוגי קמח בריאים יותר (קמח כוסמין מלא עם קמח חומוס או קמח מלא, קמח לבן וקמח עדשים). מהבצק ניתן להכין גם פיצה וגם פיתות מחבת דקות, אם רוצים.
חומרים לכ-15 פיתות קטנות:
5 כוסות קמח (אני הכנתי מ-3 כוסות קמח כפרי כהה ו-2 כוסות קמח פיצה לבן)
500 מ"ל מים חמימים
1/3 כוס שמן זית (אפשר גם פחות)
1 כף מלח
2 כפות סוכר חום
1 כף שמרים יבשים
עלי זעתר או אורגנו מיובשים (לא חובה)
- ממיסים את הסוכר ואת המלח במים החמימים ויוצקים לקערה גדולה. מוסיפים את השמן, הקמח, הזעתר או האורגנו (אם מוסיפים) ולבסוף את השמרים. מערבבים ולשים לבצק מוצק וגמיש. זה בסדר אם הוא דביק מדי, זה משתנה לפי סוגי הקמח ואפשר להוסיף קמח עד שהבצק נוח לעבודה (אבל לא יבש מדי). אל תלושו יותר מדי, רק כמה שצריך.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח לפחות 60 דקות בטמפרטורת החדר ועד לילה במקרר.
- מחממים תנור לחום המקסימלי (250 מעלות לפחות).
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח גדול ומקומח בנדיבות. מרדדים במערוך לעלה דק ואחיד, בעובי 3-4 מילימטר (שוב, לא להתעסק איתו יותר מדי). קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה, רינג או טבעת להכנת פנקייק (קחו בחשבון שהבצק אלסטי ומתכווץ מעט). מניחים על תבנית שטוחה ומקומחת.
- מאחדים את השאריות לכדור בצק, מניחים בקערה מכוסה בניילון למשך דקות אחדות, מרדדים שוב וקורצים פיתות נוספות.
- מכניסים את הפיתות לתנור החם ואופים 5-10 דקות עד שהן מתנפחות (ככה רואים שנוצר ה"כיס") ומשחימות מעט. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למניעת התייבשות. אחרי שהפיתות מתקררות, ניתן להקפיא.