קארי כתומים טבעוני
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
אם כבר כתומים, אז למה לא להכניס גם את ה-כתום של העונה, מנגו מתוק ובשל שמוסיף מתיקות ומרקם קרמי לכל החגיגה.
חומרים:
1 דלעת "אקזוטית" (דלעת כתומה עגולה ופחוסה. אפשר גם דלורית), קלופה וחתוכה לקוביות
1 דלעת "ספגטי" (הצהובה האובאלית), קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות שמנמנות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 מנגו בשל, חתוך לקוביות
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס
1/2 כוס (100 מ"ל) קרם קוקוס
3-4 כפות שמן קוקוס
3 כפות משחת קארי ירוק
פלפל צ'ילי אדום או ירוק, קצוץ
4-5 כפיות רוטב סויה בהיר
6-8 טיפות שמן קפיר ליים (או 6 עלי קפיר ליים מיובשים, להשיג בחנויות המתמחות)
מעט מלח ים
להגשה:
חופן עלי כוסברה או בזיליקום
- בסיר רחב מחממים את שמן הקוקוס, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים-מערבבים במשך 2-3 דקות, עד שהשמן והקארי מתאחדים ומעלים ניחוח. מוסיפים לסיר 1/2 כוס קרם קוקוס ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קוביות הדלעת משני הסוגים ומערבבים. מוסיפים רוטב סויה וצ'ילי הקצוץ ויוצקים את חלב הקוקוס (אם משתמשים בעלי קפיר ליים ולא בשמן, מוסיפים אותם לסיר בשלב הזה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהדלעות כמעט רכות. אם הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מדי, ניתן להוסיף מעט מים ואפשר גם לכסות את הסיר.
- מוסיפים לסיר את הבטטות וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שכל הירקות רכים. מוסיפים את המנגו, מטפטפים שמן קפיר ליים (בזהירות – הוא מאד דומיננטי!) ומערבבים בזהירות. ממתינים 2-3 דקות לספיגת טעמים ומסירים מהאש. טועמים ובמידת הצורך ממליחים. מגישים על אורז לבן או מלא ומעטרים בעלי כוסברה או בזיליקום.