לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
ללא גלוטן
עוד מתחרות על תואר קציצות הקטניות הטעימות ביותר. מושלמות גם בחימום חוזר, נהדרות למילוי כריך או פיתה, בשילוב ירקות טריים וטחינה או ממרח אהוב אחר. סעו על זה.
חומרים לכ-30 קציצות:
400 גרם אפונה יבשה, מושרית לפחות 8 שעות
1 זוקיני, מגורד גס
1 כרישה, פרוסה דק
3-4 שיני שום פרוסות
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
1-2 כפות מיץ לימון
1-2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)
- מסננים את האפונה ממי ההשרייה ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את הכרישה, השום, מיץ הלימון ושמן הזית וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה ורכה. מעבירים את העיסה לקערת ערבוב.
- מוסיפים לעיסת האפונה את הזוקיני המגורד, הנענע, הבזיליקום וקליפת הלימון המגורדת. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחממים שמן צמחי במחבת רחבה. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד עם טחינה, סלסת עגבניות, פסטו וכדומה. אם לא אוכלים מיד, מכניסים את הלביבות בעודן חמות לכלי סגור.
- מעדיפים לאפות? מחממים תנור ל 180-200 מעלות. משמנים נייר אפייה ומניחים אותו על תבנית או על רשת. מניחים את הקציצות על הנייר ומזלפים מעט שמן זית מלמעלה. מכניסים לתנור ל-7 דקות, הופכים וממשיכים לאפות 3-5 דקות נוספות (אם מניחים על רשת לא חייבים לאפות). היזהרו מאפיית יתר – מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, ליצירת לחות. אם לא מתכוונים לאכול מיד, מכניסים את הלביבות בעודן חמות לכלי סגור.