קציצות עדשים כתומות וקינואה
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
יום העצמאות
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
עוד גרסה של קציצות מבוססות על עדשים מושרות ולא מבושלות. אלא שכאן מצטרפת אליהן קינואה מבושלת, שמצד אחד מעניקה עסיסיות ומצד שני – מוסיפה פריכות (בחיי, זה אמיתי). מתקבלות קציצות יפות ועבות, כאלה שאפשר בכיף לייצר גם בגודל כפול ולהכניס עם רטבים, מלפפון חמוץ ופרוסת עגבניה, בין שני חצאים של לחמניה. כמובן שאפשר לשחק עם התיבול איך שאוהבים.
חומרים ל 25-30 קציצות (או כ-15 המבורגרים קטנים):
300 גרם (בערך 1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל סגול, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון
- מבשלים את הקינואה האדומה: מטגנים אותה מעט בשמן זית (אפשר גם לוותר על הטיגון), ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה רכה.
- מסננים את העדשים המושרות ומעבירים אותן למיכל מעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה ולחה.
- מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (רצוי שטעם התערובת יהיה מעט מתובל "מדי").
- מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה (אפשר זית, אפשר שמן צמחי אחר), יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.
- מגישים עם חרדל, חזרת, "סויונז", טחינה או בין שני חצאי לחמניה. בתיאבון!