לביבות עדשים כתומות ועגבניות
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
חנוכה
ללא גלוטן
אם תדייקו ביחס בין העדשים לעגבניות, תגיעו למרקם הקצפתי המדויק – כדאי לטחון עם עגבניה אחת ולראות אם צריך להוסיף עוד. אם התערובת נוזלת מדי, לא נורא, הוסיפו קמח (חיטה מלא, אורז מלא, חומוס או כל קמח אחר שיש לכם בבית) עד שהעיסה תהיה נוחה לעבודה – וכן, היא צריכה להיות קצפתית, אבל לא נוזלית. אחרי ההכנה אם לא אוכלים מיד – מעבירים לכלי אטום כשהלביבות עדיין חמות, על מנת שלא יתייבשו.
חומרים לכ-30 לביבות גדולות:
500 גרם עדשים כתומות, שטופות ומושרות לפחות 4 שעות
1-2 עגבניות בשלות ועסיסיות, חתוכות לרבעים
3-4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
2 כפיות ג'ינג'ר מגורד
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן צמחי לטיגון (חמניות, זרעי ענבים, זית… או מה שאתם מעדיפים)
- מסננים את העדשים היטב ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים רבעי עגבניות (רצוי להתחיל מעגבניה אחת בלבד) וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך ורטוב. במידת הצורך מוסיפים עוד רבעי עגבניה וטוחנים היטב.
- מעבירים את תערובת העדשים לקערת ערבוב ומוסיפים את הבצל הירוק, הג'ינג'ר, הצ'ילי ומעט שמן זית. מתבלים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם דוהה בטיגון.
- מחממים שמן צמחי (לא עמוק) במחבת רחבה. מניחים בכל פעם כף מהתערובת (אני הנחתי בידיים, הן יוצאות יותר עגולות ואחידות), משטחים מעט ומטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג.
- מעדיפים לאפות? זה קל: מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בשמן זית. מניחים עליה כפות מתערובת העדשים במרווח קל זו מזו, ומשטחים מעט. אם אפשר, מרססים את הצד העליון במעט שמן זית ואופים כ-5 דקות. הופכים בזהירות ואופים 2-3 דקות נוספות. שימו לב לא לייבש אותן מדי – כדאי לבדוק במהלך האפייה אם הן כבר מוכנות, כי משך האפייה משתנה מתנור לתנור.
- מגישים מיד עם סלסת עגבניות וכוסברה.