קדרת ירקות אדומה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
טוב, לא באמת אדומה ולא באמת מתכון, אלא שדרוג של מתכונים אחרים שהכנתי בזמן האחרון, בתיבול הכי בסיסי שעושה כבוד לטעם של הירקות. יש כאן שני טוויסטים שאני אוהבת – פלחי סלק נהדרים, שאמנם קצת מכתימים את הירקות הלבנים, אבל טעימים מאין כמותם ומעניקים לכל הסיר טעם מתקתק נפלא; וצנוניות – כן, מה ששמעתם – שפיזרתי בסיר בשלמותן. אם זה הצליח כל כך עם קולרבי, למה שצנונית לא תשנה את פניה אחרי צלייה? הן יצאו רכות, כיפיות ומעט מרירות. הצבע המקסים שלהן דוהה מאד, אגב.
חומרים ל 4-6 סועדים:
3 תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 סלקים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 קולרבי, קלופים וחתוכים לפלחים
1 לפת, קלופה וחתוכה לפלחים
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
6 צנוניות שלמות ושטופות
1 בצל סגול, חתוך לרבעים
4-5 שיני שום שלמות
2 ענפי רוזמרין
מלח גס אטלנטי
שמן זית
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את כל הירקות בסיר חסין חום בעל מכסה. יוצקים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח גס. מערבבים באמצעות הידיים, על מנת לצפות את כל הירקות בשמן. מניחים מעל את ענפי הרוזמרין ומכסים.
- מכניסים לתנור וצולים במשך כ-90 דקות, עד שהירקות מתרככים לחלוטין. ניתן לערבב במהלך הצלייה ולוודא שתחתית הסיר לא נחרכת. ניתן להוסיף מעט מים או יין לבן במידת הצורך (אני לא הזדקקתי, נהפוך הוא, הצטברו נוזלים בתחתית הסיר). למראה שחום יותר, מומלץ להסיר את המכסה כ-20 דקות לפני תום הצלייה.