ריבועי קרמל אגוזים עם מלח
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
מתאים לחג
ט"ו בשבט
ידידותי לילדים
מתכון לריבועי קרמל מעלפים שהוא גילגול של מתכון של קרין גורן שעבר הרבה נגלות של שינויים, טבעונים ושיפורים, עם הרבה אהבה, וקורט מלח מבורך.
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ:
לבצק:
250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח (אני משתמש בקמח מלא או 70% קמח מלא ו-30% קמח לבן)
קורט מלח מבורך
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמן קוקוס רך או מומס
100 (קופסא קטנה) רסק תפוחים
למילוי:
100 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס סילאן
1/2 כוס חלב קוקוס (אני תמיד משתמש בקרטונים הירוקים של AROY D)
350 גרם אגוזים – מומלץ לערבב כמה סוגים
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק בקערה, מערבבים ולשים מעט. משטחים על תחתית ודפנות התבנית בשכבה אחידה. אופים 5-7 דקות למצב של אפייה חלקית, עד שהבצק מזהיב מעט. משאירים את התנור חם.
- מכינים את המילוי: ממיסים את שמן הקוקוס בסיר קטן. מוסיפים סוכר וסילאן וממשיכים לחמם יחד, עד להיווצרות של קרמל מבעבע. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים, מערבבים וממשיכים לבשל 1-2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
- משטחים את תערובת האגוזים על הבצק האפוי חלקית ומשטחים. מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהתערובת מבעבעת (זהירות – לא להשחים יותר מדי!)
- מוציאים מהתבנית ומניחים למאפה להתקרר ולהתמצק לחלוטין ורק אז חותכים לריבועים.
- ניתן לאחסן בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.