עוגיות טחינה, חמאת בוטנים ומייפל
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פורים
ידידותי לילדים
אחד הרטבים האהובים עלי בעולם, שאני יכולה לשתות עם קשית, הוא רוטב ממכר של טחינה וחמאת בוטנים. אמרתי לעצמי, היי, למה שזה לא יעבוד גם עם עוגיות? על הדרך שדרגתי אותן עם כל מיני תוספות מעניינות (אני עפתי על החמוציות אפילו יותר מהשוקולד). לא מתאים לכם? אל דאגה, הן נימוחות וטעימות ביותר גם בלעדיהן.
חומרים ל 20-25 עוגיות:
1/2 כוס (100 גרם) טחינה מלאה גולמית
1/2 כוס (130 גרם) חמאת בוטנים טבעית, ללא מלח וסוכר
1/2 כוס (140 גרם) סירופ מייפל אמיתי
כ-2/3 כוס (100 גרם) שמן קוקוס מומס
1/2 2 כוסות קמח תופח (אפשר חצי לבן וחצי מלא)
קורט מלח
לשדרוגים:
1-2 כפות שיבולת שועל/חמוציות ללא סוכר/שוקולד צ'יפס
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה גדולה, טורפים היטב את הטחינה עם חמאת הבוטנים, סירופ המייפל ושמן הקוקוס, עד לקבלת בלילה חלקה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם מעט מלח (לתופסת אווריריות, ניתן לנפות. לביסים מקפיצים אפשר להשתמש במלח ים אטלנטי גס).
- מוסיפים את הקמח לקערת הבלילה בהדרגה ובוחשים בכף עד שמתקבל בצק רך וחלק.
- אם רוצים לשדרג, מחלקים את הבצק לחלקים כמספר התוספות, מוסיפים לכל חלק אחת מהן ולשים היטב. מומלץ להשאיר גם בצק "נקי" בלי תוספות.
- יוצרים עוגיות שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 5-7 דקות, עד שהשוליים מזהיבים אך המרכז רך למגע (חשוב לא לייבש אותן, במיוחד אם מוסיפים שיבולת שועל).
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין לפני שאוכלים (קשה להתאפק אבל המרקם שלהן לא מוצלח לפני שהן מתקררות, ראו הוזהרתם!).