כדורי טופו ברוטב קארי, קוקוס ובוטנים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
שני מתכונים מנצחים שהפכו למתכון חדש שעולה על סך חלקיו. אל תחמיצו!
המלצות חשובה – גוונו את הירקות! נסו להחליף אותם בקוביות דלעת או דלורית, זוקיני, פרחי כרובית או ברוקולי ועוד. חשוב להאריך את משך הבישול בהתאם, אבל לא לבשל אותם יותר מדי, כך שיישארו מעט נגיסים. אם הצלחתם לשים יד על שמן קפיר ליים (להשיג ברשת מזרח ומערב) אל תשכחו לטפטף 5-6 טיפות לסיר בתום הבישול.
חומרים ל-6 מנות:
לכדורים:
600 גרם טופו, חתוך גס
1 בצל קטן
3 שיני שום
1 כף זרעי כוסברה כתושים
חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
½ כוס (או יותר) קמח עדשים כתומות (אפשר להחליף בקמח אחר או בפירורי לחם)
מלח ים
פלפל שחור גרוס
שמן זית
לירקות:
200 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים באורך 3-4 ס"מ
200 גרם פטריות, חתוכות לגודל ביס
לרוטב:
2-3 כפות משחת קארי אדומה
1 כף כורכום
2 כפות שמן קוקוס
1 פחית קרם קוקוס
5-6 כפות רוטב סויה
4-5 כפות סוכר דקלים (או סוכר לבן או חום)
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
מעט מלח
1-1/2 כוס מים
להגשה:
בוטנים קלויים שבורים
כוסברה טרייה
פרוסות צ'ילי טרי
עלי בזיליקום
אורז מבושל
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים כדורי טופו: מניחים את הטופו, הבצל, השום ו-3 כפות שמן זית במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת משחה סמיכה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את זרעי הכוסברה, הפטרוזיליה, השמיר, קמח העדשים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת הידיים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- יוצרים מהטופו כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים בתבנית. מזלפים מלמעלה שמן זית ומגלגלים את הכדורים בעדינות, כך שיצופו בשמן.
- אופים בתנור 15-20 דקות, עד שהכדורים מוצקים ושחומים.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן קוקוס בסיר רחב. כשהשמן חם מטגנים בו את משחת הקארי עם הכורכום ומערבבים היטב כ-2 דקות לפתיחת טעמים.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהיא מצופה היטב בקארי. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לרוטב את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את כדורי הטופו, מנענעים את הסיר כך שיכוסו ברוטב ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומגישים עם אורז. מעטרים בבוטנים, עלי כוסברה ובזיליקום ופרוסות צ'ילי טרי.
האם אפשר לעבוד פה גם עם מעבד מזון ידני?
היי שיר, אני משתמשת במעבד מזון רגיל אבל אחרים דיווחו שמצליחים גם עם בלנדר מוט.
היי! נראה מעולה ממש. יעבוד גם עם מחית קארי ירוקה/צהובה?
תודה! הייתי משתמשת בצהובה
בטח, עדיף צהובה. תודה!
האם יעבוד עם קמח שקדים?
לצערי לא, צריך חומר קושר חזק יותר