כדורי טופו ברוטב לימוני של תרד ועדשים ירוקות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
יש מתכונים שאתם מסיימים להכין אותם, טועמים ויודעים שיש לכם פיצוח! המתכון הזה הוא ללא ספק אחד שראוי להיכנס לפנתיאון הקבוע שלכם. יש בו כמה הישגים טעימים ובריאים – מכדורי טופו שחומים מבחוץ ורכים כענן מבפנים, דרך רוטב לימוני קליל וניחוחי ועד שילוב של שני סוגי קטניות באותה המנה בלי להרגיש כבדות או הגזמה.
לגיוון, ניתן להכין גרסה ללא גלוטן עם קמח חומוס או עדשים או אורז, לנסות עשבי תיבול ותבלינים שונים, להחליף את פירורי הלחם במחצית הכמות שיבולת שועל טחונה דק מאד (המרקם לא יהיה בדיוק זהה), וכמובן להחליף רטבים - או אפילו להשתמש בקציצות האלה כמקבילות קניידלעך בפסח (לאוכלי קטניות).
חומרים ל 6-8 מנות:
לקציצות:
600 גרם טופו מוצק
1 בצל קטן
3 שיני שום
1 כף זרעי כוסברה כתושים
חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
1/2 כוס פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן או לפסח משתמשים בקמח עדשים כתומות)
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
לרוטב:
1 קופסא גדולה עלי תרד או צרור מנגולד/תרד תאילנדי/תרד טורקי שטופים היטב
1/2 1 כוסות (300 גרם) עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל, חצוי ופרוס דק
3 שיני שום, פרוסות דק
מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים
1 כף זרעי כוסברה כתושים
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה, קליפת לימון מגורדת
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הקציצות: חותכים את הטופו ואת הבצל גס ומניחים במיכל מעבד המזון. מוסיפים שום ו-3 כפות שמן זית ומעבדים עד שמתקבלת משחה סמיכה. מעבירים את התערובת לקערה.
- מוסיפים לטופו הטחון את זרעי הכוסברה, עשבי התיבול הקצוצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב באמצעות הידיים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- יוצרים מהטופו כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מלמעלה שמן זית ומגלגלים בו את הכדורים בעדינות כדי שייעטפו בשמן.
- אופים בתנור החם במשך 15-20 דקות עד שהכדורים מוצקים ושחומים. מוציאים מהתנור.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר רחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל, השום וזרעי הכוסברה כ-5 דקות, עד שהם רכים וריחניים. מוסיפים את העדשים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים תרד, מיץ לימון ופלפל שחור גרוס (לא מוסיפים מלח) ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתרד מתרכך מעט. מוסיפים מים עד 2 ס"מ מעל גובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים לסיר את כדורי הטופו האפויים ומבשלים אותם ברוטב כ-10 דקות. מסירים מהאש ומגישים עם אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
מתכון א ל י פ ו ת !!!
תודה מאיה!!
מתכון נפלא, קל וטעים. הקציצות טעימות גם ללא הרוטב בכריכים.
ממש ממש אוהבת את המתכון הזה, הכנתי פעמים רבות ותמיד יוצא מושלם. המון תודה!!
אפשר משהו במקום זרעי כוסברה?
אפשר קצת זרעי כמון כתושים אם את אוהבת.