בורקס במילוי טופו, זיתים ועשבי תיבול
[סה"כ: 2 ממוצע: 4 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבועות
ידידותי לילדים
טופו יכול לקבל טעם גבינתי ממש אם משדכים לו את המרכיבים הנכונים שיעניקו לו טעם מלוח עשיר ועמוק, כמו סויה ומיסו. אין מיסו? אפשר להחליף בחרדל דיז'ון.
חומרים ל-12 מאפים::
12 דפי פילו מופשרים
למילוי:
150 גרם טופו, מפורר לפירורים קטנים
1/4 כוס חומץ תפוחים
2-3 כפות רוטב סויה בהיר
1 כפית משחת מיסו
1 כפית שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף)
חופן זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית להברשה
שומשום לעיטור
- מניחים את פירורי הטופו בקערה עם החומץ, הסויה, המיסו ושמרי הבירה. מערבבים היטב כדי לעטוף את כל הטופו במרינדה. מכסים ומאחסנים במקרר לשעה לפחות (אפשר גם למשך לילה).
- מסננים את הטופו משאריות המשרה וטועמים. אם הוא מלוח מדי לטעמכם, אפשר לשטוף מעט במי ברז כדי להפחית את המליחות. מוסיפים את הזיתים הקצוצים, עשבי התיבול והפלפל השחור ומערבבים.
- פורשים את דפי הפילו בערימה על משטח העבודה ועובדים כל פעם עם דף אחד. מברישים בשמן זית ומקפלים לאורך למלבן. מברישים שוב ומקפלים קיפול נוסף, כך שמתקבל מלבן צר וארוך.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים כף מהמילוי בקצה אחד של המלבן ומקפלים עליו משולש מהפינה אל הפאה העליונה של המלבן. ממשיכים כך לקפל פנימה משולש על גבי משולש, כמו בקיפול פסטל, עד קצה המלבן. אם נשארת שארית, תוחבים אותה לתוך הקיפול האחרון.
- מברישים שוב בשמן, מפזרים שומשום ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם שאר הדפים והמילוי.
- אופים בתנור החם במשך כ-10 דקות, עד שהמאפים הופכים זהובים ופריכים. מגישים חם.