ריזוטו עגבניות
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פסח
מתאים לחג
שבועות
ללא גלוטן
אם המיץ איכותי ומגיע בבקבוק, זאת כבר התחלה טובה. בכל מקרה כדאי לטעום אותו ולחוש את הסמיכות והחמיצות שלו, זה יעזור לכם להחליט באיזה יחס של מים ומיץ אתם רוצים להשתמש. במקרה שלי זה היה 1:1.
חומרים ל 4-6 מנות:
2 כוסות אורז ארבוריו לריזוטו
600 מ"ל (3 כוסות) מיץ עגבניות איכותי
600 מ"ל (3 כוסות) מים
1/2 כוס יין לבן
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 כרישה, פרוסה
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
6-8 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות
1 כף שמן קוקוס (לא חובה אבל מומלץ!)
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט סוכר חום (לא חובה)
סלסת עגבניות להגשה:
חופן עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנות
1-2 שיני שום, קצוצות
חופן עירית קצוצה דק
חופן צנוברים
שמן זית
מלח ים
חופן עלי בזיליקום צעירים
- מרתיחים בסיר את מיץ העגבניות עם המים. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר כדי לשמור חם.
- מחממים מעט שמן זית עם כף שמן קוקוס במחבת רחבה. מוסיפים את הכרישה, הבצל הירוק והשום ומאדים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לאדות יחד 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהיין נספג לחלוטין.
- מוסיפים למחבת מצקת אחת מנוזל העגבניות החם, מערבבים וממשיכים לבחוש בעדינות בכף עץ עד שכל הנוזל נספג. ממשיכים כך עם שאר הנוזל, מצקת אחרי מצקת, תוך כדי ערבוב מתמיד. כעבור כרבע שעה מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות ומערבבים.
- מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים בתהליך הוספת הנוזלים ההדרגתית והערבוב, עד שהאורז מוכן (רך מבחוץ ונגיס במרכזו), במשך כחצי שעה. מוסיפים את רצועות הבזיליקום, טועמים ומתקנים תיבול. אם הריזוטו חמצמץ מדי לטעמכם, ניתן להוסיף מעט סוכר חום.
- מערבבים את עגבניות השרי הקצוצות, השום, העירית, הצנוברים, שמן הזית והמלח בקערית.
- מעבירים את הריזוטו לצלחות הגשה. מניחים מעל הריזוטו מהסלסה ומעטרים בעלי בזיליקום צעירים.