עוגת תפוחים מאולתרת
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
לא ניסיתי את כל האופציות אבל אני מניחה שניתן לוותר על המעדן ולהוסיף במקומו רסק תפוחים, אפשר בטוח להחליף את שמן הקוקוס (אני השתמשתי בסוג ללא הריח) בשמן צמחי אחר (חמניות, זרעי ענבים) וגם סוגי קמחים שונים אני מאמינה שיתקבלו באהבה. מביאה את המתכון כמו שאני הכנתי אותו.
לתבנית פיירקס 20X30 ס"מ:
5 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח
2 מעדני "אלפרו" בטעם עוגיות קרמל
3/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס משקה אגוזי לוז (או סויה, אורז, שקדים)
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה והתבלינים בקערה.
- מערבלים את המעדנים עם השמן והסוכר במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח והנוזלים – משקה לוז ומים, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את קוביות התפוחים והאגוזים ומערבבים בכף עץ.
- יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת היטב ואופים 25-30 דקות בתנור החם, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
אפשר בלי קמח מלא?
כן, אבל תפחיתי קצת מהנוזלים. תתחילי מ-1/2 כוס ותראי כמה צריך, כי קמח לבן "שותה" פחות.