לחם דובדבנים
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
ארוך
מתאים לחג
שבועות
ידידותי לילדים
חג הקציר וחג הביכורים במתכון אחד. אפשר להחליף בקמחים אחרים, למשל לשלב 50% קמח מלא, אבל קחו בחשבון שתהיה השפעה על הטעם ואולי גם על משך התפיחה. אני העדפתי את הלחם הזה לבן ומתקתק.
חומרים ל-6 לחמים קטנים:
600 גרם (4 כוסות) קמח לחם
1 כף שטוחה (כ-10 גרם) שמרים יבשים
1 כף סירופ מייפל איכותי
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים חמימים
2 כפות שמן קוקוס נייטרלי, נוזלי
1 כפית מלח
250 גרם דובדבנים טריים
5-6 עלי מרווה טריים, קצוצים דק
מעט קמח תירס
- מגלענים את הדובדבנים וחוצים אותם. שומרים בצד.
- מערבבים את השמרים, סירופ המייפל ומחצית מכמות המים בקערת המערבל ומשהים ל-5 דקות.
- מוסיפים את הקמח ולשים בעזרת וו לישה עד שהקמח ותערובת השמרים מתאחדים.
- מוסיפים את יתרת המים, שמן הקוקוס והמלח ולשים במשך 10 דקות במהירות נמוכה, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
- מוסיפים דובדבנים ומרווה קצוצה ולשים מעט עד שהם נטמעים בבצק.
- מכסים את הקערה בניילון או במגבת יבשה ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-6 כדורים. מניחים את כדורי הבצק על נייר האפייה המשומן ומפזרים עליהם מעט קמח תירס. מכסים במגבת ומניחים להתפחה שנייה במקום חמים למשך 45 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הלחמים כ-20 דקות עד שהם זהובים ואפויים (נקישה על התחתית תשמיע צליל חלול). מוציאים ומניחים להצטנן על רשת לפני ההגשה.