בורקס טבעוני במילוי קרם שוקולד חם
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
פורים
מתאים לחג
שבת
ידידותי לילדים
אין לי הרבה מה להגיד על הבורקס השוקולדי המתוק והחמים הזה, חוץ מזה שהוא קינוח או מאפה בוקר כיפי במיוחד, שאפשר לשלב בו פירות ואגוזים שאתם אוהבים, נגיעת תפוז או שלוק אלכוהולי. כרגיל במצבים אלה, אין כאן כמויות חקוקות בסלע והתוספות יכולות להשתנות. העיקר הוא הבסיס – שוקולד טוב וקרם קוקוס עשיר.
חומרים ל-40 שבלולונים קטנים (או 20 בינוניים):
1 חבילה דפי פילו, מופשרים (יממה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר)
כ-400 גרם שוקולד מריר, רצוי לפחות 60% קקאו, קצוץ
1 פחית קרם קוקוס
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן שבבי קוקוס מיובשים
2-3 בננות, חתוכות לקוביות קטנטנות (לא חובה)
כ-1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה חסינת חום.
- מנערים היטב את פחית קרם הקוקוס, פותחים ויוצקים 2/3 ממנה לסיר קטן. מחממים עד לרתיחה קלה. יוצקים בהדרגה את הקרם הרותח על השוקולד שבקערה וטורפים עד שכל השוקולד נמס ומתקבל מרקם קרמי סמיך, כמו של מעדן שוקולד. ישנם הבדלים בין סוגי השוקולד, ייתכן ותזדקקו לפחות קרם ויתכן שתרצו להרתיח גם את ה 1/3 שנותר בפחית.
- פותחים את גליל הפילו ומשטחים על גבי משטח עבודה. בעזרת סכין חדה חוצים יחד את כל השכבות וכל חצי חותכים שוב, כך שמתקבלים רבעי בצק (אם רוצים שבלולים יותר גדולים, חותכים רק לחצאים). מניחים את הרבעים זה על גבי זה.
- מברישים את רבע הבצק העליון במעט שמן קוקוס ומקפלים לחצי, כך שיתקבל מלבן מאורך. חשוב לעבוד על גבי ערימת רבעי הבצק, כך זה שומר עליהם מהתייבשות. אפשרות אחרת היא לשמור על הבצק שאינו בשימוש מכוסה כל העת במגבת נקייה.
- מברישים את הבצק המקופל שוב בשמן ומניחים בעזרת כף "שורה" של קרם שוקולד (לא להגזים בכמות, שלא יגלוש החוצה באפייה!) לאורך הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מפזרים אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס וקוביות בננה ומגלגלים את הבצק לגליל דק.
- מברישים את הגליל במעט שמן קוקוס ומגלגלים לשבלול. מכניסים את הקצה החיצוני מתחת לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר רבעי הבצק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפזרים מעט שבבי קוקוס מעל כל שבלול ואופים כ-5 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים.